Tarieven van ICT consultants en adviseurs gedaald

11 december 2012 Consultancy.nl

De tarieven van ICT-consultants zijn in het afgelopen jaar gedaald. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder meer dan 500 ICT-ers die betrokken zijn bij de inhuur van ICT-adviesbureaus. Gevolgen voor de kwaliteit van de adviesdiensten heeft dit volgens velen niet gehad.

Motivaction ontdekte dat de tarieven volgens 40% van de ondervraagden zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar. Verder zei 23% dat de ICT-consultingtarieven zijn gestegen, en 22% dat ze gelijk zijn gebleven. Tot slot wist 15% van de ICT-ers niet of de tarieven ten opzichte van vorig jaar zijn veranderd.

Zie ook het bericht: Capgemini, IBM & Accenture populairste ICT consultants

Geen impact op kwaliteit
ICT-adviesbureaus gebruiken veelvuldig het argument dat lagere tarieven leiden tot minder tijd voor opdrachtgevers, met als gevolg een lagere kwaliteit. Volgens veel opdrachtgevers hebben de lagere tarieven echter weinig impact gehad op de dienstverlening van ICT-adviesbureaus. De tijd die ICT-adviseurs aan hun projecten besteden is volgens 40% van de respondenten gelijk is gebleven ten opzichte van afgelopen jaar. 23% geeft aan dat consultants zelfs meer tijd aan hen besteden. Verder zei 27% dat de aandacht van consultants is gedaald en kon 11% van de ondervraagden geen antwoord op de vraag geven.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het kennisniveau van ICT-adviseurs niet is verslechterd, ondanks de druk op opleidingsbudgetten binnen de adviesbranche. Dit heeft volgens 51% van de respondenten geen negatieve invloed op het kennisniveau gehad. ICT-adviseurs hebben zelfs meer kennis in huis dan vorig jaar, zegt 24% van de ICT-ers. Slechts 13% geeft aan dat het kennisniveau van de adviseurs is gedaald.

Nieuws

Meer nieuws over