Adviesbedrijf PwC dumpt voetbalcoach Georges Leekens

16 mei 2012 Consultancy.nl

PricewaterhouseCoopers (PwC) wil niet langer samenwerken met de voormalige Belgische voetbalbondscoach Georges Leekens. Het adviesbureau heeft de samenwerking gestaakt na Leekens’ plotselinge overstap van het nationale Belgische elftal naar Club Brugge. Georges Leekens was ambassadeur van de Move Forward-campagne van PwC. Met de campagne probeerde de consultingfirma nieuwe talenten en klanten voor zich te winnen.

Niet onverwacht
De beslissing van PwC komt niet onverwacht, aldus marketingspecialist Fons Van Dyck, directeur van reclamebureau Think BBDO. “Ik begrijp dat ze iemand die zelf niet echt blijk geeft van enorme trouw aan een 'bedrijf' niet langer geschikt vinden als ambassadeur voor een rekruteringscampagne”, zei hij in Vlaamse krant De Morgen. “De lijstjes over Leekens' jobhoppen en het feit dat hij de laatste jaren weinig grote successen heeft geboekt zijn nu een dodelijke combinatie. Geen enkel bedrijf wil een uithangbord dat als onbetrouwbaar te boek staat.”

Reactie PwC
PwC lichtte zijn besluit slechts kort en bondig toe. In een persbericht meldde het adviesbureau: “Naar aanleiding van het nieuws dat Leekens ontslag heeft genomen als trainer van de Belgische nationale voetbalploeg, maakt PwC bekend dat onze samenwerking is beëindigd.” Consultant Philippe Vyncke zei verder: “Wij betreuren Georges' beslissing om de Rode Duivels te verlaten, maar willen hem bedanken voor de productieve samenwerking en wensen hem veel succes in zijn

Nieuws

Meer nieuws over