VNO-NCW Midden verlengt samenwerking met KplusV

08 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

VNO-NCW Midden heeft zijn samenwerking met KplusV voor nog eens drie jaar verlengd. Samen werken de twee organisaties aan het versterken van ondernemerschap en innovatie in vier provincies.

De samenwerking tussen VNO-NCW Midden en KplusV begon in 2021 en heeft in de afgelopen circa drie jaar geresulteerd in allerlei programma’s, initiatieven en kennissessies.

VNO-NCW Midden is het onderdeel van werkgeversorganisatie VNO-NCW dat zich richt op negen economische regio’s binnen de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. KplusV is een adviesbureau gespecialiseerd in sociale, duurzame, economische en innovatievraagstukken.

VNO-NCW Midden verlengt samenwerking met KplusV

Programma’s waar KplusV een adviserende en ondersteunende rol heeft ingenomen, zijn onder meer Circulaire Fabrieken, Duurzame Bedrijventerreinen, Digitalisering in het MKB en Leven Lang Ontwikkelen.

Al deze programma’s hebben verschillende doelstellingen, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn erop gericht ondernemers in de regio te helpen met het zetten van stappen op het gebied van inclusieve, innovatieve en duurzame economie. “En bij het creëren van verbindingen, zodat sterke samenwerkingen ontstaan die bijdragen aan brede welvaart”, zegt Hendrik van der Meulen, directeur van KplusV.

“De regio is de plek waar vraagstukken en oplossingen samenkomen”, aldus van der Meulen. “Juist in maatschappelijke opgaven kunnen ondernemers het verschil maken. Ze bieden hoognodige oplossingen en innovaties voor maatschappelijke opgaven in de regio. Wij geloven dat privaat-publieke samenwerking hierin een belangrijke volgende stap is. Op een ondernemende manier. Daarom zijn we trots dat we kunnen meehelpen aan de missie van VNO-NCW.”

Karel Heijink, directeur van VNO-NCW Midden, is blij met de samenwerking met KplusV. “Ons partnerschap met KplusV in de verschillende projecten is van groot belang omdat de expertise van KplusV succesvolle projecten mogelijk maakt. Een dergelijke vruchtbare samenwerking zetten we dus graag voort.”

De komende jaren ligt de focus op de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, energie, circulair, infra, ruimte, innovatie en ondernemerschap.