Projective Group brengt alle labels samen onder één merk

24 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Projective Group heeft een grootscheeps rebrandingtraject achter de rug. De lancering van een nieuwe visuele identiteit ging de afgelopen periode gepaard met de merkharmonisering van de verschillende labels van de groep.

Sinds de oprichting in 2006 is Projective Group uitgegroeid tot een advieskantoor met meer dan 1.100 experts. Dit team is vandaag de dag actief vanuit zes grote Europese financiële centra. Het consultancykantoor, dat zich in het bijzonder richt op de financiële sector, levert diensten op het gebied van consulting, projectmanagement, innovatie, interim en staffing.

“De lancering van ons nieuwe merk weerspiegelt onze toewijding aan duurzame groei, innovatie en service excellence”, geeft CEO Stefan Dierckx aan. “We kijken uit naar een nieuw hoofdstuk, waarin we onze klanten blijven ondersteunen zodat zij zich vol vertrouwen kunnen bewegen door het snel veranderende landschap.”

Projective Group brengt alle labels samen onder één merk

De nieuwe visuele identiteit en het logo van het bedrijf onderstrepen volgens Dierckx de “hedendaagse en vooruitstrevende” aard van het bedrijf.

De rebranding wordt verder kracht bijgezet door een geheel vernieuwde website, die nu meer nadruk legt op de zes belangrijkste ‘lines of business’ van het kantoor: Transformation, Data, Payments, Risk & Compliance, Pension en Talent.

Tegelijk met de brandingmijlpaal is ook een merkharmonisering van alle labels doorgevoerd. In navolging van de jarenlang gevoerde buy-and-build-campagne bestond Projective Group uit verschillende merken. In Nederland ging het om maar liefst vijf labels: Charco & Dique, Enigma Consulting, Finance Club, Mastermind Consulting en uiteraard Projective.

“Al onze labels zijn nu verenigd onder de gedeelde Projective Group-merknaam en identiteit, om diepere samenwerking te bevorderen en de gezamenlijke missie te ondersteunen om langetermijnwaarde te creëren voor zowel klanten als medewerkers”, aldus Dierckx.

Corjan Mol, Managing Partner bij Projective Group, omschrijft de merkintegratie als een logische vervolgstap in de ontwikkeling van de groep. “Na onze acquisities van de verschillende merken in Nederland, zijn we gelijk intensief gaan samenwerken. We zagen het effect daarvan voor onze cliënten; die we ineens breder, dieper en op meer terreinen konden bedienen.”

Ook in België en het Verenigd Koninkrijk had Projective Group een aantal aparte labels, waaronder Exellys en DTSquared. Deze zijn nu ook van het toneel gehaald.

Projective Group weet zich gesteund door de Belgische investeerder Gimv, die in mei 2021 aan boord kwam.