Pensioenbestuurder Paul Braams verbindt zich aan IG&H

04 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zo’n dertig jaar in de pensioensector maakt Paul Braams de overstap naar de consultancy. Bij IG&H gaat hij – hoe kan het ook anders – pensioeninstellingen en -uitvoerders adviseren over de mega-uitdaging die op hen afstevent: het nieuwe pensioenstelsel.

De afgelopen veertien jaar was Braams directeur van de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds Horeca & Catering (ruim 1,3 miljoen deelnemers). Daarvoor werkte hij zo’n vijftien jaar als leidinggevende bij PGGM.

“Met Paul versterken we onze competenties op het gebied van besturing van pensioenfondsen, pensioenuitvoering, technologische vernieuwing, digitale communicatie en transitiebegeleiding naar het nieuwe pensioenstelsel”, aldus Frans Liem, managing director Pensioenen bij IG&H.

Paul Braams, Senior Adviseur, IG&H

Helemaal nieuw is de consultancy niet voor Braams. In de periode tussen zijn werkzaamheden voor PGGM en Pensioenfonds Horeca & Catering werkte hij namelijk korte tijd als zelfstandig consultant.

Met IG&H is Braams nog wat bekender. Sinds 2019 werkt Pensioenfonds Horeca & Catering nauw samen met het bureau op het gebied van digitale transformatie. De consultants helpen de uitvoeringsorganisatie bij het vervangen van meerdere legacy-IT-systemen door moderne varianten die draaien in de cloud.

Ook begeleidt IG&H een traject dat het systeemlandschap van Pensioenfonds Horeca & Catering klaar zal stomen voor de aankomende pensioenwetgeving.

Braams was eindverantwoordelijk voor deze ombouwoperatie en trok vanuit die hoedanigheid regelmatig op met IG&H. Hij weet dan ook als geen ander welke rol IG&H als vertrouwde partner kan spelen voor partijen in de pensioensector, als consultant en als IT-partner.

“De transitie naar het nieuwe pensioencontract en de begeleiding van deelnemers na deze transitie is één van de grootste uitdagingen waar pensioenfondsen voor staan de komende jaren. IG&H heeft diepe kennis van de markt en biedt state of the art technologische oplossingen”, aldus Braams.

Naast C-level klantwerk zal Braams zich ook bezighouden met de verdere ontwikkeling van de propositie van IG&H in de pensioensector.

Bij Pensioenfonds Horeca & Catering is Braams opgevolgd door Ellen Metaal, die intern is gepromoveerd naar de topfunctie. “Ik wil Paul bedanken voor alles wat hij voor de organisatie heeft gedaan en voor onze samenwerking. We staan er als uitvoeringsorganisatie goed voor. Samen met alle collega’s wil ik die lijn doorzetten”, gaf ze bij haar aantreden aan.