Staan groeit richting 200 werknemers met overname van HighQ

03 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Staan heeft HighQ overgenomen, een branchegenoot actief in het finance- en datasegment. Met de overname groeit het team van Staan naar bijna 200 werknemers.

Het Amsterdamse Staan houdt zich sinds de oprichting in 2007 bezig met het leveren van interim-financetalent. De afgelopen jaren werden verschillende diensten aan de portefeuille toegevoegd, waaronder consultancy, recruitment, executive search (voor hogere posities), opleidingen, en IT-zusterbedrijf Standit.

Het kleinere HighQ uit Woerden is een branchegenoot en was ook een directe concurrent. De firma opereert in dezelfde vijver – het levert financiële professionals op interimbasis en ondersteunt klanten bij de zoektocht naar nieuw talent.Staan groeit richting 200 werknemers met overname van HighQ

“Zowel Staan als HighQ zijn opgericht voor en door financials”, zegt Danny ’t Hoen, Managing Director van Staan. “We vinden elkaar al langer en we hebben veel respect voor elkaar. Nu gaan we samen verder de markt betreden en onze krachten bundelen. Dat voelt heel goed.”

“Samen sta je toch sterker”, vult Peter van Herk aan, Managing Director van HighQ. “Daarnaast hebben we een duidelijke match in cultuur. De bevlogenheid, betrokkenheid, kwaliteit en gevoel voor humor tijdens het werk sluiten goed op elkaar aan.”

De topmannen geven aan dat de krachtenbundeling verschillende synergieën met zich meebrengt. Voor Staan zorgt de toevoeging voor een betere dekking in Midden-Nederland. Staan heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Hoorn, daar komt nu ook een vestiging in Woerden bij. Daarnaast breidt Staan zijn expertise verder uit in de domeinen data en business intelligence, een van de snelst groeiende segmenten binnen de financewereld.

“We vullen elkaar aan in de regio en in onze diensten, waardoor opdrachtgevers op een nog betere dienstverlening kunnen rekenen”, aldus ’t Hoen.

HighQ, dat voorlopig onder de eigen naam blijft opereren, kan vice versa meeliften op het grotere kandidatenbestand van Staan. Ook kan het voordeel halen uit de meer volwassen consultancypraktijk van Staan.

“Staan heeft de ambitie om zich te profileren als landelijk opererende partner op het gebied van finance, data en IT. Met de samenwerking met HighQ zetten we een belangrijke stap in deze ambitie”, besluit ’t Hoen.