Vermogensbeheerder Candriam kiest Cegeka als IT-partner

19 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Cegeka heeft een zesjarige samenwerking gesloten met internationale vermogensbeheerder Candriam voor het leveren van end-to-end IT-diensten. De overeenkomst heeft betrekking op hybride cloudservices, cybersecurity, netwerkdiensten, applicatiemanagement en het beheer van digitale werkplekken.

Als onderdeel van de samenwerking neemt Cegeka de volledige IT-infrastructuur van Candriam in beheer, inclusief een hybride cloud-setup met een combinatie van de Cegeka-cloud en de publieke cloud. Ook zal Cegeka de managed services voor datanetwerken op zich nemen, met cyberveiligheid als belangrijk speerpunt.

Candriam is een wereldwijde vermogensbeheerder die bekendstaat om duurzaam beleggen. Het bedrijf, onderdeel van New York Life Investments, beheert een vermogen van ongeveer €139 miljard en heeft kantoren in verschillende Europese steden.

Vermogensbeheerder Candriam kiest Cegeka als IT-partner

De eindgebruikers en hun apparaten in alle kantoren en vestigingen van Candriam (het bedrijf telt zo’n 600 medewerkers) zullen ondersteund worden door middel van een 24/7 beschikbare servicedesk en on-site engineers voor lokale ondersteuning. Verder zal het digital engagement platform Horizon van Cegeka gebruikt worden voor de volledige dienstverlening en het end-user managementproces.

“Het is een grote eer voor ons om in dit partnership met Candriam te stappen voor end-to-end IT-services. We zullen alles in het werk stellen om hen de best mogelijke oplossing te bieden voor het beheer van hun IT-infrastructuur”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

“Met onze kennis en ervaring binnen de financiële sector, hebben we er alle vertrouwen in dat we Candriam succesvol kunnen versterken in de ontwikkeling en uitvoering van haar IT-roadmap”, voegt Annelore Buijs toe, managing director van Cegeka in Nederland.

Fabrice Cuchet, Chief Operating Officer van Candriam, laat weten dat de vermogensbeheerder voor Cegeka heeft gekozen vanwege de “bewezen expertise in end-to-end IT-services en focus op kwaliteit”. Hij voegt toe: “Voor ons is het duidelijk dat deze samenwerking de verdere groei en het succes van Candriam zal ondersteunen en ons ook zal helpen om onze klanten en medewerkers de beste service te bieden.”

“Deze samenwerking is een bevestiging van onze expertise en de kwaliteit van onze dienstverlening”, zegt Bijnens daarover. “Wij zijn blij dat we met Candriam aan de volgende fase van hun digitaliseringstraject kunnen werken en kijken uit naar een succesvol partnership.”