PKF Wallast voegt zich bij HLB Witlox en Koenen en Co

14 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisaties HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co hebben een nieuwe partner: PKF Wallast. Met de toevoeging van de 250 medewerkers van PKF Wallast groeit de combinatie naar ruim 1.100 medewerkers.

Het is nog maar enkele maanden geleden dat HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co hun fusie bekendmaakten. Samen willen de bureaus – met ondersteuning van investeerder Avedon – uitgroeien tot een top-10 speler met een landelijk dekking.

PKF Wallast, dat opereert vanuit vijf locaties in Zuid- en West-Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Delft, Woerden en Alphen aan den Rijn), schaart zich nu ook achter die ambitie. PKF Wallast telt circa 250 medewerkers, die samen goed zijn voor een omzet van €32 miljoen.

PKF Wallast voegt zich bij HLB Witlox en Koenen en Co

De komende maanden blijven de drie organisaties nog zelfstandig onder hun eigen naam opereren. Begin 2024 treden zij als nieuw, gezamenlijk merk naar buiten. De gecombineerde organisatie genereert dan een gezamenlijke omzet van €130 miljoen.

Volgens Stephan Seijkens, de CEO van de nieuwe organisatie, is het samengaan een belangrijke stap in de ambitie om “het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Nederland” te worden. “Door deze samenwerking kunnen we optimaal inspelen op digitalisering, onze kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen en een verdere versteviging van onze (arbeids-)marktpositie creëren.”

Daarnaast heeft de cliënt “steeds meer behoefte aan specialistisch advies”, aldus Seijkens, waar de nieuwe combinatie met “hoogwaardige kennis” en vanuit een multidisciplinaire aanpak op wil inspelen.

Stefaan Rodts, bestuurder bij PKF Wallast, sluit zich hierbij aan: “Dankzij de schaalvergroting en het robuuste netwerk van vestigingen kunnen we onze krachten bundelen om onze accountancy- en adviesdiensten van nog hogere kwaliteit te voorzien. Daarnaast biedt dit nog meer kansen voor bestaande en toekomstige collega’s.”

Eerder deze maand namen ook De Jong & Laan en PIA Group kleinere branchegenoten over. Beide branchegenoten hebben vergelijkbare plannen om via een buy-and-build aanpak een positie in de top-10 te verkrijgen.