Grant Thornton-dochter Incompanion gaat verder als Outsourcing

04 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accountants- en advieskantoor Grant Thornton heeft zijn business unit Incompanion gerebrand naar Outsourcing.

Incompanion (opgericht: 2015) is een dochterlabel dat financieel en administratieve diensten levert aan mkb-bedrijven. Grant Thornton had het label destijds opgetuigd om een ‘budget’-alternatief te bieden voor kleinere ondernemingen die geen behoefte hebben aan de uitgebreidere (wettelijke) accountants- en controleactiviteiten die Grant Thornton aan grotere klanten biedt.

“Met Incompanion zijn wij in staat om de volledige administratie voor die ondernemers te verzorgen, zonder dat daar een accountant aan te pas komt. Hierdoor zijn de tarieven lager en de diensten dus toegankelijk voor de mkb-branche”, legt Frank Ponsioen uit, voormalig bestuursvoorzitter van Grant Thornton.

Grant Thornton-dochter Incompanion gaat verder als Outsourcing

Grant Thornton-partner Robert Karremans, die sinds 2015 leiding geeft aan Incompanion, zegt: “Ondernemers hebben behoefte aan 24/7 inzicht in hun financiën. In plaats van achterom kijken naar het afgelopen jaar, kijken zij vooruit en zoeken ze een reisgezel die inzicht geeft in hun huidige situatie en adviseert over de toekomst. Op die behoefte van de ondernemers, speelt Incompanion in.”

Na ongeveer acht jaar te hebben geopereerd onder de merknaam Incompanion wordt het label per vandaag omgedoopt naar een nieuwe naam: Grant Thornton Outsourcing. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons”, zegt Karremans. “Hierdoor is de link met Grant Thornton duidelijker en versterken we onze positie als speler op het gebied van financiële outsourcing. We zijn ervan overtuigd dat deze stap ons zal helpen om verder te groeien.”

Concrete taken die Grant Thornton Outsourcing klanten uit handen kan nemen, zijn onder andere: het boeken van facturen en bonnen, het verwerken van betalingen, het onderhouden van de salarisadministratie, het opstellen van financiële rapportages, en het verzorgen van de aangifte omzetbelasting.

Klanten kunnen kiezen voor gedeeltelijke of volledige uitbesteding van hun administratie. Grant Thornton Outsourcing bedient klanten in alle sectoren en is vooral actief in de segmenten zakelijke dienstverlening, bouw en de zorg.

Eerder dit jaar harmoniseerde Grant Thornton ook enkele merken vanuit drie recente overnames. Sinzer, Avance Impact en Wolfs Company (overgenomen tussen 2019 en 2022) zijn omgedoopt tot Impact House, met de tagline ‘Powered by Grant Thornton’.