Adviseurs van &Morgen en Syndesmo worden mede-eigenaar

31 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Commotion Square, het moederbedrijf van &Morgen en Syndesmo, heeft binnen de gehele organisatie medewerkersparticipatie geïntroduceerd. Door de nieuwe regeling mogen alle 30 collega’s van de twee bureaus zich voortaan medeaandeelhouder noemen.

Het Utrechtse Commotion Square is een organisatie die bedrijven en overheden helpt bij de mobiliteitstransitie. Het bureau ondersteunt opdrachtgevers bij het vormgeven van een duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid.

De collega’s van &Morgen en Syndesmo dragen met hun adviezen en ondersteuning bij aan het verminderen van de negatieve impact van mobiliteit, zoals CO2-uitstoot, bereikbaarheidsproblemen en stedelijke druk. Binnen de organisatie heerst de overtuiging dat mobiliteit niet alleen draait om voertuigen en infrastructuur, maar ook om gedragsverandering, samenwerking en het verbeteren van de levenskwaliteit.

Adviseurs van &Morgen en Syndesmo worden mede-eigenaar

Als waardering voor de inzet van zijn 30-koppige team besloot Commotion Square onlangs een medewerkersparticipatieregeling in het leven te roepen voor het personeel. Hierdoor mogen alle collega’s van de twee bureaus zich voortaan medeaandeelhouder noemen van het bedrijf.

De participatieregeling werkt als volgt: het personeel kan certificaten kopen, waarmee ze direct delen in het succes en de groei van het bureau. De regeling, georganiseerd in een Stichting Administratiekantoor (STAK), biedt werknemers niet alleen een winstmogelijkheid, ze kunnen er ook hun stem mee laten horen bij het bepalen van de organisatiekoers.

“We hebben dit proces zorgvuldig doorlopen en zijn ervan overtuigd dat het resultaat positief zal uitpakken voor onze organisatie”, geeft Jos Hollestelle aan. De directeur van Commotion Square laat weten “trots” te zijn op het feit dat alle medewerkers binnen het bureau – “van adviseurs tot de backoffice, en van nieuwkomers tot collega’s die hier al vele jaren werken” – meedoen aan de regeling. “Dat geeft wel aan hoe betrokken alle medewerkers zich voelen bij onze organisatie!”

Met de nieuwe medewerkersparticipatieregeling speelt Commotion Square in op een trend die de laatste jaren onder consultancykantoren maar ook in het bredere bedrijfsleven steeds meer tractie krijgt. De trend komt onder meer voort uit de groeiende wens van werknemers om actiever betrokken te zijn bij hun organisatie en tegelijkertijd meer beloond te worden voor hun inzet.

Betrokkenheid belonen, meebouwen aan de toekomst

Betrokkenheid vormt een waardevol instrument om getalenteerde medewerkers aan te trekken en te behouden. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt, waarin organisaties strijden om het aantrekken maar bovenal het behouden van het beste talent, biedt medewerkersparticipatie een manier om werknemers te binden door hen een gevoel van eigenaarschap te geven.

Hollestelle: “Medewerkers maken ons bureau. Daarom geven we onze collega’s met deze regeling de mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst van onze organisatie en te profiteren van onze groei. De regeling is daarmee ook een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor zowel onze huidige als toekomstige collega's.”

“Samen ondernemen, samen uitdagingen aangaan en samen succesvol zijn past bij ons als organisatie. Met deze regeling brengen we dit op een tastbare manier in de praktijk”, besluit Hollestelle.