Deltek koopt leverancier van urenregistratiesoftware Replicon

29 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Softwarebedrijf Deltek heeft de overname van Replicon afgerond. Met de deal voegt Deltek zo’n 2.500 projectmatige bedrijven toe aan zijn klantenportefeuille.

Afgelopen mei kondigde Deltek (3.000+ medewerkers, hoofdkantoor in de VS) aan dat het Replicon (700+ medewerkers, hoofdkantoor in Canada) heeft overgenomen.

Replicon staat vooral bekend om zijn software voor tijd- en urenregistratie. Het bedrijf helpt adviesbureaus, zakelijke dienstverleners en projectteams met het bijhouden van de uren die hun mensen maken bij opdrachtgevers. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor het bijhouden van kosten en projectfacturering, professional services automation (Polaris PSA) en het beheren van projectportfolio’s (Polaris PPM).

Deltek koopt leverancier van urenregistratie software Replicon

Het grotere Deltek heeft een vergelijkbare focus, maar biedt een breder scala aan oplossingen en heeft aanzienlijk meer klanten. Het softwarebedrijf bedient meer dan 30.000 organisaties in meer dan 80 landen. “Net als Deltek focust het team van Replicon zich op projectmatige organisaties, met een specifieke focus op klanten, samenwerking en innovatie”, aldus Mike Corkery, President en CEO van Deltek.

“Door de overname van Replicon voegen we een andere complementaire oplossing toe – een geavanceerde suite van projecttijdregistratie, kennis van personeelsbeheer en PSA-oplossingen, waarmee Deltek kan voldoen aan de behoeften van klanten. We heten Replicon van harte welkom binnen de Deltek-familie.”

Warren Linscott, Chief Product Officer bij Deltek, vult aan: “Replicon beschikt over een ongeëvenaarde technologiestack met een indrukwekkende gebruikerservaring, we kijken ernaar uit om samen de markt op te gaan. Naarmate de sectoren die we bedienen evolueren, blijven we zoeken naar nieuwe manieren om klanten en projectmatige bedrijven nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Raj Narayanaswamy en Lakshmi Raj, oprichters en Co-CEO’s van Replicon, geven aan dat de aansluiting bij Deltek “enorme kansen” biedt voor de medewerkers, klanten en partners van Replicon. “We kunnen bogen op bijna 30 jaar aan brancheleiderschap en tijdmanagementprocessen. Onze oplossingen zijn geliefd bij onze gebruikers, en door ons aan te sluiten bij Deltek kunnen we deze oplossingen naar een hoger niveau tillen.”

De overname van Replicon is de grootste deal uit de geschiedenis van Deltek. Eerder kocht het bedrijf onder andere TIP Technologies, ArchiSnapper, WorkBook en Maconomy.