Ecofys oprichter best zichtbare Utrechtse wetenschapper

02 november 2012 Consultancy.nl

Universiteit Utrecht heeft de oprichter van Ecofys, Kornelis Blok, eind oktober uitgeroepen tot ‘best zichtbare Utrechtse wetenschapper’. De Ecofys adviseur is volgens het juryrapport de terechte winnaar omdat hij een goede online zichtbaarheid (diverse actuele profielpagina’s, een blog en twitteraccount en diverse TED-talks) combineert met verschillende sterke publicaties. “Hij bereikt met zijn pleidooi voor duurzame energie een breed publiek” aldus de jury.
 
Begin oktober werd Kornelis Blok ook opgenomen in de de Duurzame Top100 2012 van Trouw.
 
De jury van Universiteit Utrecht bestond uit Ries Agterberg (hoofdredacteur Digitaal Universiteitsblad DUB), Dorinne Raaimakers (hoofd Publieksdiensten Universiteitsbibliotheek) en Melanie Peters (directeur Studium Generale).
 
Over Kornelis Blok
Kornelis Blok richtte sustainability specialist Ecofys op in 1984, tegenwoordig is hij de Wetenschappelijk directeur. In de afgelopen drie decennia heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van Europees en internationaal klimaatbeleid. Daarnaast is Blok ook hoogleraar Hernieuwbare Energie aan de Universiteit Utrecht.

Nieuws

Meer nieuws over