Services HQ lanceert adviestak voor digitale HR-transformatie

31 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

HR-transformatiedienstverlener Services HQ heeft een consultancytak gelanceerd.

Begin dit jaar richtten Ronald van den Heuvel en Bob van Rooij Services HQ op, een adviesbureau gespecialiseerd in HR- en IT-vraagstukken. De firma richt zich op de implementatie van HR-systemen evenals op het beheerproces na de go-live.

Met de komst van Jolanda Hidding, die na ruim tien jaar bij EY de overstap maakt, breidt Services HQ nu zijn dienstverlening verder uit naar het consultancydomein. Hidding zal leiding geven aan de nieuwe consultancypraktijk, die klanten zal helpen met het inrichten van HR-processen, begeleiden bij pakketselectie-trajecten, en zal adviseren bij implementatietrajecten.

Services HQ lanceert adviestak voor digitale HR-transformatie

Oprichters Van den Heuvel en Van Rooij zijn verheugd met de uitbreiding van de dienstverlening, en dat in een tijd waarin steeds meer organisaties worstelen met het bepalen van de juiste koers voor hun digitale HR-agenda.

Vanuit haar eigen ervaring snapt Hidding dat maar al te goed. “We zien vaak dat organisaties moeite hebben om hun HR-afdeling op het niveau van een strategische sparringpartner te krijgen door de tijd die wordt besteed aan administratieve processen. Vaak weten organisaties niet waar ze moeten beginnen in de gehele transformatie.”

“Wij helpen ze bij het optimaliseren van de verschillende HR-processen, het digitaliseren van deze processen en de inrichting van de HR-organisatie. Doordat wij de HR-technologiemarkt goed kennen, kunnen we organisaties goed helpen met de juiste keuze voor een systeem en de business case samen met de klant opstellen.”

Hidding werkte hiervoor bij Willis Towers Watson, Deloitte en meest recentelijk bij EY, waar ze de taak kreeg om de HR-adviestak mede op te zetten en uit te bouwen. “In de afgelopen negen jaar bij EY heb ik het team zien groeien en ontwikkelen van de 3 consultants waarmee we begonnen naar de ruim 50 consultants en de stabiele praktijk die er nu is. Dit was een super leerzame ervaring, zeker binnen een grote coöperatie als EY.”

Deze kennis zet ze nu in bij Services HQ. “Ik heb heel erg veel zin in deze uitdaging, ik blijf dezelfde dienstverlening leveren als bij EY alleen voor een andere doelgroep. Ik kijk uit naar de samenwerking met het team.”