Strategy& benoemt Nicole Lentink tot partner in zorgpraktijk

27 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Strategy& heeft een nieuwe partner binnen zijn zorgpraktijk. Nicole Lentink maakt de overstap naar de strategiepraktijk van PwC vanuit Big Four-genoot Monitor Deloitte.

Lentink brengt een kleine achttien jaar aan ervaring binnen de zorg- en life sciences-sector met zich mee. Ze werkte lange tijd voor farmaceuten AstraZeneca (ruim zeven jaar) en AbbVie (zo’n zesenhalf jaar). Daar bekleedde ze onder meer rollen als product-, project- en businessunitmanager.

Vervolgens maakte ze begin 2019 de switch naar de strategieconsulting door zich aan te sluiten bij Monitor Deloitte, de strategietak van het Big Four-kantoor. Daar begon ze als Senior Manager Healthcare Strategy, om vervolgens door te groeien naar de positie van Strategy Director.

Strategy& benoemt Nicole Lentink tot partner in zorgpraktijk

In deze rol gaf ze leiding aan de Nederlandse gezondheidszorg- en life science-praktijk van Monitor Deloitte. Ook zetelde ze in Deloitte’s wereldwijde Future of Health-leiderschapsteam. Als talent lead voor Monitor Deloitte was ze daarnaast verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers van de praktijk.

Lentink omschrijft zichzelf als een “sterke people manager, value based healthcare-expert en commercieel professional” die “gepassioneerd” is in het transformeren van de gezondheidszorg en het “maken van impact die ertoe doet”.

Met haar start als partner bij Strategy& maakt ze de overstap van de strategietak van het ene Big Four-kantoor naar de strategietak van een van de andere Big Four-kantoren.

“Ik ben trots en enthousiast om mijn strategieconsulting-reis voort te zetten als partner bij Strategy&”, laat Lentink weten in reactie op haar start bij de strategiepraktijk van PwC. “Ik kijk ernaar uit om samen met ons team en zorgprofessionals uit de hele sector te werken aan een kwalitatief betere, betaalbare en digitale gezondheidszorg.”

Strategy& geldt volgens de rankings van Consultancy.nl als een van de leidende adviesbureaus binnen de zorgsector. De praktijk werkte aan verschillende belangrijke strategische koerswijzigingen op regeringsniveau en voerde tal van studies uit voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook werkte de praktijk veelvuldig samen met onder meer ziekenhuizen, farmaceuten en zorginstellingen.