Baker Tilly begeleidt verkoop van softwarebedrijf Poort80

08 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maatwerksoftwareontwikkelaar Poort80 heeft zich aangesloten bij de grotere branchegenoot MyBit Group. Oprichters Edzo Bakker en Remco Wit werden bij de verkoop bijgestaan door het Corporate Finance-team van Baker Tilly.

Het Amsterdamse Poort80 ontwerpt, realiseert en beheert al ruim 24 jaar maatwerksoftware voor ondernemers. Denk aan websites, webapplicaties, CMS-systemen, databases en online platforms.

Nieuwe eigenaar MyBit Group is een snelgroeiende specialist in custom software development, die onder de vleugels van techinvesteerder Vortex een groep opbouwt van maatwerksoftwarespecialisten. “Met de ervaring van Poort80 versterkt MyBit Group haar specialisme in .Net-softwareontwikkeling”, aldus Marcel Flipse, CEO van de groep.

Baker Tilly begeleidt verkoop van softwarebedrijf Poort80

Poort80 wordt samengevoegd met een eerdere acquisitie van MyBit Group, DSE Software uit Beverwijk, dat zich tevens richt op .Net-softwareontwikkeling. Samen gaan de twee verder onder de naam Poort80. De nieuwe combinatie zal bestaan uit ruim 50 software-engineers, actief vanuit kantoren in Beverwijk en Amsterdam.

Verkopende oprichters Edzo Bakker en Remco Wit reageren verheugd op de deal. “De MyBit Group heeft op het gebied van maatwerksoftware een sterke positie op de Nederlandse markt. Wij zochten voor de toekomst van ons bedrijf een groep die hetzelfde DNA heeft. We vinden het prachtig om onder de naam Poort80 samen te gaan met DSE Software en zo de volgende stap te zetten voor onze klanten en medewerkers.”

Bakker en Wit dragen hun managementtaken worden over aan het nieuwe managementteam onder leiding van de huidige Managing Director van DSE Software, Ronald Vissers. Wel blijven de twee betrokken bij de groep.

Het Corporate Finance-team van Baker Tilly dat de twee verkopende oprichters bijstond gedurende het verkoopproces bestond uit Lorijn van Leersum (Partner Corporate Finance), Paul Schoenmakers (Senior Manager Legal) en Manouk Schakel (Senior Consultant Corporate Finance).

Het team hielp onder meer met het opstellen van de verkoopdocumentatie, het benaderen van potentiële kopers, het voeren van de onderhandelingen, het coördineren van het due diligence-onderzoek en het opstellen van de transactiedocumentatie.

Daarnaast werden de aandeelhouders op juridisch vlak bijgestaan door het Legal-team van Baker Tilly.