Diageo kiest IBM Consulting voor mega SAP-upgrade

28 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diageo, een concern actief in het alcoholische drankensegment, is gestart met zijn grootste IT-transformatie ooit. Doelstelling van het megaproject is het overzetten van zijn volledige IT-infrastructuur naar het SAP S/4 HANA Cloud-platform. IBM Consulting is geselecteerd als lead delivery partner voor de enorme klus.

Met een jaarlijkse omzet van €20 miljard en 27.000 werknemers wereldwijd, geldt Diageo als een van ’s werelds grootste drankbedrijven. De Britse multinational is met zijn hoofdkantoor gevestigd in Londen maar opereert in 180 andere landen over de hele wereld, waar het bekende sterke dranken distribueert. Denk aan merken als Johnnie Walker, Tanqueray, Smirnoff en Guinness.

Het mega-SAP-project, dat onlangs werd aangekondigd en zo’n vijf jaar zal duren, omvat het verplaatsen van de gehele IT-omgeving van Diageo naar RISE with SAP S/4 HANA Cloud.

Diageo taps IBM Consulting for global SAP transformation

“Dit project zorgt voor meer wendbaarheid in de manier waarop we kunnen inspelen op de behoeften van onze wereldwijde consumenten en klanten”, licht Diageo-bestuurder Lavanya Chandrashekar toe. “Verder zorgt het voor actiegerichte inzichten en verbeterde datacapaciteiten ter ondersteuning van onze groei. Ook zorgt het voor een efficiëntieslag voor onze dagelijkse activiteiten.”

Scott Russell, een bestuurder bij SAP, voegt toe: “In de huidige disruptieve consumentengoederensector is ons succes afhankelijk van ons vermogen om goed te navigeren binnen de onvoorspelbare supply chains. Het goed kunnen managen van de aanhoudende macro-economische volatiliteit en het kunnen inspelen op de almaar veranderende klantbehoeften.”

“We zijn trots om Diageo te mogen ondersteunen bij het opbouwen van een veerkrachtiger bedrijf door middel van state-of-the-art enterprise resource planning”, geeft hij aan.

Risicovol project

Voor Diageo vormt het megaproject de grootste investering ooit in technologie en diensten. Een investering die niet zonder risico’s is. Verschillende wereldwijde merken die het bedrijf in een dergelijke traject voorgingen hebben aan den lijve moeten ondervinden welke enorme financiële verliezen een dergelijke SAP-transformatie kan veroorzaken, mits onzorgvuldig uitgevoerd.

Neem Lidl, dat zijn SAP-introductie alsnog moest annuleren nadat het €500 miljoen in het project had gestoken. En dichter bij huis mislukte bijvoorbeeld een groot SAP-programma bij het ministerie van Defensie, evenals bij Leaseplan.

In dat kader is het cruciaal om een betrouwbare implementatiepartner in te schakelen voor een effectieve SAP-transformatie. De keuze van Diageo voor IBM Consulting lijkt in dit kader niet onverstandig: al jaren staat IBM Consulting bekend als een van de leidende adviesbureaus op het gebied van ERP.