EY benoemt ex-KPMG-partner Yasemin Tümer tot RvC-lid

05 juli 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin deze maand is Yasemin Tümer toegetreden tot de raad van commissarissen van EY.

De raad van commissarissen van EY Nederland monitort de strategische koers van de zakelijke dienstverlener en houdt toezicht op het reilen en zeilen van het bestuur. Ook ziet de RvC toe op de wijze waarop het bestuur de strategie voor duurzame langetermijn-waardecreatie uitvoert.

Yasemin Tümer is een doorgewinterde toezichthouder. Momenteel is ze voorzitter van raden van commissarissen bij Hof Wonen, Topfonds Gelderland en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Ze bekleedt ook functies bij de Monitoring Commissie Politie Nederland en fungeert als voorzitter van Stichting the Angel Initiative.

EY benoemt ex-KPMG partner Yasemin Tümer tot RvC-lid

Ook werkte ze als commissaris bij verschillende organisaties, waaronder UW Re-integratie, Bo-ex Woningcorporatie, Onderwijsgroep Amarantis en Holding Postcode Loterij Nederland. Daarnaast was ze lid van de Onderzoekscommissie Vuurwerkramp Enschede.

Bovendien brengt Tümer uitgebreide bestuurlijke ervaring mee naar haar nieuwe rol. Eerder in haar loopbaan vervulde ze de rol van regiodirecteur Oost-Europa bij DHV Ingenieurs en fungeerde ze als interim algemeen directeur van de NPS. Daarnaast was ze partner bij KPMG Consulting en Atos Origin.

Met de toevoeging van Tümer bestaat de RvC nu uit vijf leden. De overige leden zijn Richard van Zwol (voorzitter), Tanja Nagel, Lineke Sneller en Patrick Rottiers.

Tümer neemt de plaats in van Monique Maarsen, die acht jaar lang deel uitmaakte van de raad en na het bereiken van het einde van haar tweede termijn niet langer benoembaar is.