EY stelt Lineke Sneller aan als lid raad van commissarissen

14 april 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft voormalig CIO van het jaar Lineke Sneller benoemd tot lid van zijn raad van commissarissen.

Met Lineke Sneller haalt de Big Four-accountants- en adviesorganisatie een grote naam in de wereld van informatietechnologie aan boord. Sneller is hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening aan Nyenrode Business Universiteit en bekleedde gedurende haar loopbaan meerdere CIO-functies.

Tussen 2011 en 2013 was ze de CIO van Vodafone in ons land. Daarvoor bekleedde ze dezelfde rol bij telecombranchegenoot Tele2 en InterfaceFLOR. Haar verdiensten als CIO maakten dat ze in 2010 werd erkend als ‘CIO of the Year’. In datzelfde jaar promoveerde met haar proefschrift ‘Does ERP add Company Value?’.

Lineke Sneller, Commissaris, EY

De afgelopen jaren was Sneller actief als strategisch IT-adviseur en toezichthouder. Haar nieuwste functie bij EY combineert ze met commissarisrollen bij onder meer Achmea, ProRail en Van Wijnen.

Sneller heeft een achtergrond in econometrie en is post-master registercontroller. Ze begon haar loopbaan in de consultancy. Zo was ze werkzaam voor ORTEC Consultants, een specialist in data science en operations management.

Met Sneller aan boord telt de raad van commissarissen van EY nu in totaal vijf leden. De overige RvC-leden zijn Richard van Zwol (voorzitter), Monique Maarsen, Tanja Nagel en Patrick Rottiers. Het vijftal ziet toe op de strategische koers van de zakelijke dienstverlener en op het reilen en zeilen van het bestuur.