PwC benoemt drie nieuwe leden in raad van commissarissen

30 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft zijn raad van commissarissen in Nederland ververst en uitgebreid met drie nieuwe leden: Baukje Dreimüller, Floor Rink, en Saskia Vlaar.

De raad van commissarissen van PwC heeft als taak om toezicht te houden op de strategische koers van de raad van bestuur. In ons land is Agnes Koops-Aukes de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van commissarissen wordt sinds eind 2021 geleid door voorzitter Chris Buijink, geflankeerd door Jan Sijbrand (sinds 2019 in de RvC) en René van Schooten (sinds eind 2021 in de RvC). Per 1 juli voegen ook Baukje Dreimüller, Floor Rink en Saskia Vlaar zich bij de RvC van het Big Four accountants- en advieskantoor. Naomi Ellemers en Frits Oldenburg nemen op diezelfde dag afscheid van de RvC.

PwC benoemt drie nieuwe leden in raad van commissarissen

Baukje Dreimüller (1981) heeft ruime ervaring als General Counsel. Ze startte onlangs bij Schiphol Group als director Corporate Legal en werkte eerder voor Renewi en Houthoff.

Floor Rink (1975) is hoogleraar Organisatiegedrag aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdthema’s diversiteit, macht, ethiek en strategische besluitvorming. Ze spreekt regelmatig in diverse executiveprogramma’s voor bestuurders en toezichthouders.

Saskia Vlaar (1970) is bestuurslid bij AiNed en bekleedt daarnaast meerdere toezichthoudende posities. Ze heeft ruime ervaring in leiderschapsrollen in zowel de private als de semi-publieke sector, eerder was ze onder meer werkzaam voor KPN, TNO en Shell.

RvC-voorzitter Chris Buijink is verheugd met de nieuwe leden. “Hun kennis en expertise op bestuurlijk niveau zijn ontzettend waardevol voor PwC. Des te meer omdat het de kernpunten raakt van de strategie van PwC waarbinnen innovatie, transformatie en inclusie en diversiteit belangrijke speerpunten zijn.”

PwC telt in Nederland ruim 5.000 medewerkers, die samen goed zijn voor een omzet van €931 miljoen. Zij leveren diensten aan klanten door heel het land op het gebied van audit, accountancy, belasting, financieel advies, consulting en digitalisering.

Sinds 2015 bestaat de raad van commissarissen van PwC uit volledig externe leden.