Guido Bartels leidt wereldwijde cloudpraktijk van Xebia

23 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia heeft Guido Bartels benoemd tot global managing director voor zijn clouddienstverlening.

De cloudpraktijk van Xebia ondersteunt organisaties in verschillende sectoren bij het ontwerpen en ontwikkelen van hun transformatie naar een cloud native-omgeving. Het Nederlandse IT-adviesbureau helpt organisaties hun bestaande infrastructuur en systemen over te zetten naar de cloud en bestaande cloud natives met het optimaliseren van de inzet van cloudtechnologie.

De nieuwe leider van de praktijk, Guido Bartels, neemt uitgebreide ervaring uit de IT-wereld mee naar Xebia. Eerder vervulde hij onder meer leidinggevende rollen bij Amazon Web Services en IBM.

Guido Bartels leidt wereldwijde cloudpraktijk van Xebia

Bartels komt nu aan het hoofd te staan van het wereldwijde portfolio aan cloudprojecten dat Xebia over de hele wereld uitvoert. Het bureau heeft vestigingen in zestien landen, van waaruit het projecten uitvoert in nog veel meer landen.

Verder zal de kersverse managing director zich gaan richten op het ontwikkelen van de cloudproposities van het bedrijf, waaronder consulting, de implementatie van architectuur, cloudkostenbeheer, multi-cloud management, training en managed services.

Ook heeft Bartels de taak gekregen om het partnermanagement van Xebia in het clouddomein naar een hoger niveau te tillen. Xebia werkt met cloudproviders zoals AWS, Microsoft, Google, Salesforce en Snowflake.

Een routinier

Bartels werkte de afgelopen 24 jaar in verschillende landen. Hij maakt de overstap naar Xebia vanuit Amazon Web Services, waar hij onder meer managing director voor de Scandinavische en Baltische staten was. In vier jaar lanceerde hij met succes de vijfde EMEA Infrastructuur Regio van AWS in Stockholm en wist hij de omvang van de business van AWS te verdrievoudigen.

Daarvoor werkte hij meer dan twintig jaar bij IBM, waar hij onder meer general manager was voor de wereldwijde Energy & Utilities-industrie en tevens fungeerde als managing director voor de Scandinavische regio. In zijn laatste negen jaar bij IBM bekleedde hij ook een positie in het Senior Leadership Team van het bedrijf.

Over zijn overstap naar Xebia zegt Bartels: “Mijn hele carrière heb ik al een passie voor het creëren van waarde voor de klant, op het snijvlak van geavanceerde technologieën en diepgaande zakelijke inzichten. Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij een team dat autoriteit op het gebied van digitale transformatie als missie heeft. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s ervoor te zorgen dat we het volledige potentieel van de cloud ontsluiten voor onze klanten.”