Ifmec verstevigt positie in facility management met Wundershift

21 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureaus Ifmec en Wundershift bundelen de krachten. Door de fusie ontstaat een van de grotere adviesbureaus voor de facility managementmarkt.

Ifmec uit Doorn is bijna dertig jaar actief in de wereld van facility management. Het bureau ondersteunt klanten bij advies, projectmanagement, onderzoek, en opleidingen. Ook heeft Ifmec een young professionals-programma.

Met de komst van Wundershift – dat toevalligerwijs ook vanuit Doorn opereert – groeit Ifmec naar een kernteam van ruim 30 medewerkers en een flexibele schil van 100 professionals. 

Leo Laanen en Andre Salomonson

Het team van Wundershift levert advies en procesbegeleiding op het gebied van onder meer samenwerken, aanbesteden en contracteren.

Volgens Leo Laanen, oprichter van Ifmec, wordt Ifmec door deze stap een volwaardiger partner van zowel opdrachtgevers als medewerkers. “Door onze diensten samen te brengen kunnen we meer impact maken”, geeft hij aan. “Qua kennis, ervaring en netwerk vullen we elkaar goed aan. We kunnen samen ontzettend veel synergie creëren.”

André Salomonson, medeoprichter van Wundershift, vult aan: “Ifmec is van oudsher een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen tot volwaardig professional. Door dit te combineren met het strategisch portfolio van Wundershift ontstaat een bureau waar onze mensen zich langdurig, persoonlijk en professioneel kunnen blijven ontwikkelen.”

Om de samenvoeging zorgvuldig en gedegen voor te bereiden, werken de bedrijven sinds begin dit jaar reeds intensief samen. “Vanaf de eerste dag werd duidelijk dat de cultuur van beide bureaus op elkaar aansluit”, zegt Laanen.

Na closing Laanen draagt per direct de dagelijkse leiding van Ifmec over aan Salomonson, waardoor hij zich meer kan gaan richten op groei en (internationale) uitbreiding. Ivar Zantinge neemt de leiding van het Wundershift-team over.

“Met een groter team, een portfolio van strategie tot operatie en van eenmalige interventie tot langdurige ondersteuning zijn we samen een van de grootste Nederlandse adviesbureaus in deze sector”, zegt Salomonson.

Marktleider in de consultancywereld voor facility management is HEYDAY. Bij het bureau (onderdeel van ADG) werken 700 professionals, waarvan zo’n 100 in de consultancytak. Onder meer Draaijer, Hospitality Group en VFM Facility Experts volgen met respectievelijk 90, 80 en 40 professionals – de twee laatstgenoemde bureaus opereren sinds eind vorig jaar samen onder één groep.

Verder lezen: De beste facility management adviesbureaus van Nederland.