Erik van der Linden vervolgt loopbaan bij Lux Consulting

12 juni 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Energieadviesbureau Lux Consulting heeft het team uitgebreid met Erik van der Linden, een ervaren consultant met een achtergrond in de energiemarkt en retail.

De nieuwe aanwinst is een oude bekende van de twee oprichters van Lux Consulting. “In 2013 leerden we elkaar kennen toen we werkzaam waren bij SV Utilities en samen projecten deden”, vertelt hij. “We zijn door de loop van de jaren altijd contact blijven houden en ik zag vanaf de zijlijn de groei die Lux de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.”

Eind 2022 ontstond het idee om weer samen te werken. “We kwamen toevallig weer in gesprek over de ambities van Lux richting 2025, waarna ik erg enthousiast werd. Dat gesprek leidde tot een vervolggesprek waarin we zijn gaan verkennen hoe een overstap eruit zou kunnen zien.”

Erik van der Linden, Lux Consulting

Met ruim 10 jaar ervaring als business consultant heeft Erik uitgebreide kennis van de energiemarkt. Hij bekleedde diverse rollen aan de leveranciers-, netwerk- en dienstverleningskant. In veel projecten fungeerde hij als consultant/analist of projectleider, waarbij hij de verbinding legde tussen de business en IT.

Van der Linden is tevens gecertificeerd Black Belt en voerde verschillende procesoptimalisatieprojecten uit. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op business- en enterprise-architectuur, inclusief pakketselecties en implementaties.

Zijn driejarige uitstap naar de retailmarkt was een bewuste stap om ook eens buiten de energiebranche te kijken. Oude liefde roest echter niet en zeker gezien de ontwikkelingen rondom de energietransitie besloot Van der Linden terug te keren naar deze dynamische markt. “In het afgelopen decennium is energie(transitie) van iets stoffigs naar een gespreksonderwerp gegaan voor aan iedere keukentafel en boardroom”, geeft hij aan.

“Het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met energie en verduurzaming is in de afgelopen jaren ook flink toegenomen. Daarnaast is het, onder andere door het congestieprobleem, ook een gespreksonderwerp geworden binnen overheden. Hiermee wordt het werkveld van de energietransitie uitgebreid met zeer veel interessante bedrijven. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te mogen leveren aan deze transitie.”

Als ervaren consultant brengt Erik ook veel kennis mee over het reilen en zeilen van een consultancyclub. “Bij Lux krijg ik de kans om me, naast mijn opdracht, ook in te zetten voor de ontwikkeling van het bedrijf en mijn collega’s.”

“Elke consultancyorganisatie zegt dat de medewerkers de belangrijkste asset zijn, bij Lux handelen ze er ook daadwerkelijk naar”, legt hij uit. “Naast een gezonde dosis fun, krijgt iedereen persoonlijke aandacht en de kans om eigenaarschap te pakken in de ontwikkeling van het bedrijf. Er is echt veel ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien en zelf sturing te geven aan je carrière.”

Jonathan Zigter, eigenaar Lux Consulting, laat weten “ontzettend blij” te zijn met de komst van Van der Linden. “Erik is een ervaren consultant die mee wil en kan bouwen aan de toekomst van Lux. Daarnaast is Erik ook op persoonlijk vlak iemand die je er graag bij hebt.”

“Als Senior consultant bij Lux werk je vier dagen op een project en één dag bouw je mee aan Lux. Deze dag laten we zo veel mogelijk vrij om in te vullen. Al met al is dit voor Erik, maar ook voor Lux een mooie stap vooruit!”