Volt Strategy organiseert summer course ‘Empowering an NGO’

07 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Komende maand organiseert Volt Strategy de summer course ‘Empowering an NGO’. Tijdens deze dag duiken masterstudenten in een project waarmee Volt Strategy een ngo heeft geholpen bij het bepalen van haar strategie.

De bewuste ngo brengt elektriciteit naar mensen in de uithoeken van Afrika. Zo werden meer mensen voorzien in een belangrijke levensbehoefte. Maar hoe pak je dat aan? In teams van twee tot drie studenten gaan de deelnemers samen met een consultant of partner van Volt Strategy aan de slag om deze complexe case te kraken.

Waar zit de échte kracht van deze ngo? Welke kansen laten ze nog onbenut? En hoe kunnen ze deze inzichten slim inzetten om achtergestelde gebieden in Afrika het beste te helpen ontwikkelen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de business course.

Volgens het strategische adviesbureau zorgt de persoonlijke benadering dat de deelnemende masterstudenten veel kunnen leren. Bijvoorbeeld hoe ze de strategie van een maatschappelijk relevante organisatie kunnen helpen vormgeven, of hoe ze een case interview kraken – “een waardevolle skill tijdens én na sollicitaties”, aldus Volt Strategy.

Ook ervaren de deelnemers wat het betekent om bestuurders te helpen strategische beslissingen te nemen, hoe het is om samen te werken met ervaren strategen om complexe cases op te lossen en welke mogelijkheden werken bij een klein kantoor hen kan bieden. Tot slot kunnen ze door hun deelname aan de summer course uitvinden of het DNA van Volt Strategy en het team past bij wat zij belangrijk vinden.

Het programma is bedoeld voor wo-masterstudenten die zich momenteel oriënteren op de volgende stap na hun opleiding. “De summer course is erop gericht je kennis te laten maken met strategieconsulting en je optimaal voor te bereiden op de case interviews.”

Het programma vindt op woensdagmiddag 12 juli (vanaf 12:00) plaats op het kantoor van Volt Strategy in Den Haag, nabij de Hofvijver. De inschrijving sluit op dinsdag 4 juli om 12:00.

Persoonlijke aandacht en begeleiding staan centraal tijdens de summer course. Het aantal deelnemers is om die reden begrensd – er zal een selectie plaatsvinden. Op donderdag 6 juli horen ingeschreven kandidaten of zij geselecteerd zijn voor deelname.