Atos Consulting organiseert Agile Project Management

09 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Vandaag organiseert Atos Consulting het event ‘Agile Project Management’ voor hoofden van project- en programmamanagement afdelingen en ervaren projectmanagers. Tijdens het event zullen consultants van Atos Consulting hun visie presenteren over hoe organisaties hun projecten nog wendbaarder in kunnen richten. Zowel harde (organisatie, processen) als zachte (communicatie, HR, verandermanagement) factoren komen aan bod.

Het event Agile Project Management vindt vanmiddag plaats van 16.00 – 20.00 uur.

Agile Project Management Framework
‘Agile Project Management’ is een methode die projecten in staat stelt om snel in te spelen op externe en interne veranderingen. Wereldwijd heeft het adviesbureau op basis van haar expertise en ervaring een raamwerk ontwikkeld:

Agile Project Management

Agenda Agile Project Management
Tijdens het event zullen Carmen Kollmann en Rob Jorg uiteenzetten hoe in een project betere resultaten kunnen worden bereikt door de verantwoordelijkheid bij het projectteam te leggen. Ook zullen zij in gaan op wat de ervaringen tot nu zijn met het gedachtegoed van Agile en een overzicht geven van de belangrijkste knelpunten binnen organisaties. Zie de factsheet Agile Business Project Management voor meer informatie over het raamwerk.

Daarna komt een client case aan bod: Peter Doornbos, Programma Directeur van Nationale Nederlanden Particulieren, licht toe welke voordelen zijn behaald door het inbedden van agile projectmanagement binnen de organisatie van de verzekeraar.

Vervolgens zal Lucas den Boer van Atos Consulting ook ingaan hoe het gebruik van “cloud oplossingen” ervoor kan zorgen dat projectdoelstellingen nog sneller en efficiënter kunnen worden gerealiseerd. Naast deze thema’s is er voldoende ruimte voor discussies en een Q&A sessie.