Nike gunt wereldwijd IT-contract aan Cognizant

26 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nike en Cognizant hebben hun samenwerking verlengd. De komende vijf jaar gaat de wereldwijde IT-dienstverlener de sportschoenengigant helpen bij het onderhouden en transformeren van zijn IT-operaties.

De nieuwe overeenkomst bouwt voort op de 14-jarige samenwerkingsgeschiedenis van de twee multinationals. Cognizant gaat Nike begeleiden – op locatie én remote – op meer dan 230 locaties in meer dan 40 landen.

De samenwerking richt zich onder meer op het creëren van nieuwe self-servicemogelijkheden, verbeterde serviceproductiviteit en kostenbesparingen. Cognizant bouwt met Nike aan het technologische fundament voor investeringen in productinnovatie, merkonderscheiding en gepersonaliseerd contact met klanten.

Nike gunt wereldwijd IT-contract aan Cognizant

De IT-dienstverlener zal zowel de klanten als de meer dan 70.000 werknemers van Nike technisch ondersteunen. De werknemers worden onder andere geholpen met het oplossen van hardwareproblemen, van laptops tot werktelefoons. Ook gaat Cognizant oplossingen bieden voor alle bedrijfsbrede applicaties van Nike, waaronder mobiele apps, computersoftware en Nike’s website.

“Wij verheugen ons dat we door het gebruik van hyperautomatisering, AI en procesherstructurering Nike ondersteunen om een uitzonderlijke ervaring voor klanten, werknemers en partners te creëren”, zegt Sushant Warikoo, hoofd van Cognizants Retail Industry-businessunit. “Door middel van onze geavanceerde IT-mogelijkheden ondersteunen wij de wereldwijde groei van Nike én daarnaast realiseren we naadloze technologie-ervaringen.”

Nike geldt als ’s werelds grootste sportkledingmerk. Het Amerikaanse merk met de Swoosh – in 1964 onder de naam Blue Ribbon Sports opgericht in Beaverton, Oregon – staat vooral bekend om zijn vele iconische sportschoenen, waaronder de vele Jordan-modellen, de Air Max-serie, de Air Force 1 en de Cortez. Tevens is het eigenaar van Converse.

Met een omzet van $46,7 miljard (2022) laat Nike zijn voornaamste (beide uit Duitsland afkomstige) concurrenten Adidas ($24,3 miljard) en Puma ($9,1 miljard) ver achter zich.

Cognizant is op zijn beurt een van ’s werelds grootste IT-dienstverleners, met meer dan 355.000 medewerkers die samen goed zijn voor een omzet van $19,4 miljard. In 1994 werd het bedrijf in India opgericht onder de naam Dun & Bradstreet Satyam Software. Vandaag de dag heeft het zijn hoofdkwartier in Teaneck, New Jersey. Het bedrijf is actief vanuit meer dan 35 landen.