VodafoneZiggo kiest Cognizant als beheerder van IT-infrastructuur

10 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Telecomaanbieder VodafoneZiggo heeft Cognizant geselecteerd als managed service provider voor zijn IT-infrastructuur.

Met vijf miljoen zakelijke en particuliere klanten (mobiel, internet en vaste telefonie) is VodafoneZiggo – een 50/50 joint venture tussen Liberty Global en Vodafone – het op één na grootste telecombedrijf van ons land.

Als onderdeel van de vijfjarige overeenkomst zal wereldwijde IT-dienstverlener Cognizant zorgen voor het in de lucht houden van én het verbeteren van de IT-infrastructuur van de telecomreus.

VodafoneZiggo kiest Cognizant als beheerder van IT-infrastructuur

Diana Geels-de Koos, Lead Cloud Infrastructure Tribe bij VodafoneZiggo, zegt dat het telecombedrijf twee belangrijke doelstellingen heeft voor de outsourcingdeal. Allereerst ervoor zorgen dat VodafoneZiggo’s IT-infrastructuur stabiel en efficiënt draait, en tegelijkertijd inspelen op de toenemende behoeften vanuit gebruikers.

“De vraag naar onze dataservices en digitale klantervaring blijft maar stijgen. Daarom zijn we continu bezig onze diensten voor klanten te optimaliseren.”

Cognizant zal het huidige on-premise infrastructuurlandschap vereenvoudigen en harmoniseren. Daarnaast zullen ze helpen bij het automatiseren van steeds meer processen, wat leidt tot een lagere cost of ownership en meer efficiënte operaties en onderhoud van VodafoneZiggo’s standaard en network function virtualization (NFV)-infrastructuur.”

Saket Gulati, Country Manager van Cognizant in Nederland, zegt: “Wij zijn er trots op dat VodafoneZiggo voor ons kiest, op basis van onze kennis en expertise in het beheren van de infrastructuur van grootschalige, wereldwijd opererende bedrijven in deze industrie. We zijn er zeker van dat we de stabiliteit van de IT-infrastructuur binnen het bedrijf naar een nieuw niveau kunnen brengen.”

Daarnaast zal Cognizant een rol spelen bij de IT-innovatieagenda van VodafoneZiggo. “Ze gaan ons helpen met het schaalbaar inzetten van nieuwe functies en diensten”, aldus Geels-de Koos. “We hebben voor Cognizant gekozen als vertrouwde partner vanwege zijn bewezen ervaring en expertise in het onderhoud en de verbetering van IT-omgevingen als de onze.”

Bij VodafoneZiggo werken ongeveer 7.000 mensen verspreid over kantoren in Amsterdam, Maastricht, Hilversum, Leeuwarden, Groningen, Nijmegen, Helmond en Rotterdam.