Lime Yellow wordt ICT-inkoopmentor van Fresh Rebels-trainees

24 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee bureaus gericht op de zorgsector, Fresh Rebels en Lime Yellow, hebben een samenwerking gesloten.

Het in Eindhoven gevestigde Fresh Rebels is een talentontwikkelaar voor young professionals. Via een tweejarig traineeship worden talenten opgeleid tot consultant of leidinggevende. De focus ligt op de bedrijfsvoering in de zorg – denk aan de domeinen facility management, zorglogistiek en inkoop.

Lime Yellow specialiseert zich in de inkoop van ICT-systemen en diensten binnen de zorgsector. Het bureau uit Arnhem helpt opdrachtgevers met alle mogelijke facetten rondom een inkooptraject – van de selectie van leveranciers en systemen tot de inrichting van processen (bijvoorbeeld contractmanagement) en het beheersen van de onderhoudskosten.

Lime Yellow wordt ICT-inkoop mentor van Fresh Rebels trainees

Als onderdeel van de samenwerking worden de ervaren adviseurs van Lime Yellow een “mentor” voor de jonge professionals van Fresh Rebels, op het snijvlak van inkoop en ICT.

“Tijdens het traineeship laten we de young professionals proeven van de vele facilitaire smaken in de zorg”, legt Marina van Dijk uit, partner bij Fresh Rebels. “ICT-inkoop is een van die smaken. Maar daar komt technisch, juridisch, contractueel en organisatorisch enorm veel bij kijken. Dat allemaal in goede banen leiden zonder in commerciële fuiken te lopen, is een vak op zich. En daar komt Lime Yellow om de hoek kijken.”

Edward Mutsaers, partner bij Fresh Rebels, vult aan: “Toen de kans voorbijkwam om Lime Yellow als partner te strikken, hebben we deze met beide handen aangegrepen. Met Lime Yellow krijgen de trainees een zeer ervaren ICT-inkoopbegeleider uit de zorg als mentor aan hun zijde.”

Naast het bieden van mentoring tijdens opdrachten, zal Lime Yellow ook trainingen verzorgen aan de trainees van Fresh Rebels. Deze worden een vast onderdeel van het opleidingscurriculum van het traineeshipprogramma.

Het partnership vindt plaats in een tijd waarin het belang van IT binnen de zorg in rap tempo toeneemt. Volgens een schatting van Deloitte geeft de sector gemiddeld zo’n 5% van de omzet uit aan ICT (IT-systemen, applicaties, BI-tools, et cetera), wat neerkomt op tussen de €3 en €4 miljard per jaar. En de komende jaren zullen de uitgaven aan ICT alleen maar verder gaan groeien.

Raymon Busser, oprichter van Lime Yellow, laat weten: “Ik steun de missie van Fresh Rebels van harte. Er is binnen de zorg een enorme behoefte aan experts en talentvolle mensen die de digitalisering en inkoop van ICT in goede banen kunnen leiden. Maar die talenten zijn schaars, dus daar moeten we zuinig op zijn. Young professionals behouden voor de zorg is cruciaal, en dat begint bij het geven van goede begeleiding en perspectief.”