BP besteedt Finance & Accounting uit aan Accenture

28 september 2012 Consultancy.nl

Olie- en gasfirma BP heeft Accenture geselecteerd om zijn Global Outsourcing Provider te zijn op het gebied van Finance and Accounting (F&A)-diensten. Accenture wordt verantwoordelijk voor het leveren van record to report, order to cash, procure-to-pay en production revenue accounting services. Tevens zal het adviesbureau diverse processtandaardisatie-initiatieven en business process outsourcing (BPO)-technologieën implementeren binnen de financiële organisatie van BP.

Accenture banner

Accenture en BP hebben een lange geschiedenis van samenwerking. De bedrijven sloten hun eerste Finance and Accounting contract in 1991.

“BP’s beslissing om Accenture uit te kiezen reflecteert onze continue toewijding in de afgelopen twee decennia om BP te helpen bij het bereiken van zijn bedrijfsdoelstellingen”, zei Arthur Hanna, managing director van Accenture’s Energy Industry-groep. “We zullen verder voortbouwen op onze kennis van de industrie, gebruikmaken van onze capaciteiten wereldwijd en innovatie genereren voor BP’s financiële functie.”

“BP ziet dit partnerschap met Accenture als een belangrijke mijlpaal in de standaardisatie van onze financiële en accountingprocessen, door onze F&A-serviceproviders te consolideren”, aldus Brian Puffer, Group Controller bij BP.

Nieuws

Meer nieuws over