KPMG geeft informateur Wouter Bos onbetaald verlof

24 september 2012 Consultancy.nl

Vorige week is Wouter Bos door de Tweede Kamer benoemd tot één van de twee informateurs. Samen met Henk Kamp (VVD) en de onderhandelingsteams gaat hij onderzoeken of er een kabinet kan komen van VVD en PvdA. Zijn werkgever, KPMG, heeft hem hiervoor tot nader order vrijgesteld van alle activiteiten en Bos neemt hiervoor onbetaald verlof.
 
Oud-minister van Financiën Wouter Bos werd op 1 oktober 2010 partner van KPMG en geeft leiding aan KPMG Gezondheidszorg.
 
Jurgen van Breukelen, sinds juni van dit jaar CEO van KPMG in Nederland: “Wij zijn trots dat onze collega deze eervolle benoeming heeft gekregen. Het geeft aan dat politiek Den Haag nog steeds veel waardering heeft voor de kwaliteiten van Wouter Bos, iets wat wij van harte kunnen onderschrijven. Natuurlijk betekent dit wel voor KPMG dat her en der gaten vallen. Het spreekt vanzelf dat wij dat zo goed mogelijk zullen opvangen. Wij zien uit naar een voorspoedige afronding van deze voor ons land belangrijke opdracht en hopen hem, ook voor zijn cliënten en collega’s, weer snel te kunnen begroeten.”
 
Niet terug naar Den Haag
In Den Haag werd afgelopen week gespeculeerd dat Bos bij een VVD-PvdA-kabinet zou terugkeren op zijn oude post als minister van Financiën. Na afloop van de eerste formatiedag bevestigde hij tijdens een persconferentie dat een terugkeer niet aan de orde is. 

Nieuws