Goodzo ontwikkelt Mendix-training voor Eurofins

20 april 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Experts van Goodzo hebben een Mendix-trainingsprogramma opgetuigd bij Eurofins. Met de zogeheten Mendix Bootcamp Training kan het life sciences-bedrijf nu zijn bestaande medewerkers opleiden op het gebied van appontwikkeling en -beheer op het Mendix-platform.

Eurofins is een internationaal opererend life sciences-bedrijf dat met meer dan 35.000 werknemers actief is vanuit 400+ laboratoria in 44 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio. Vanuit deze laboratoria biedt het bedrijf uiteenlopende opdrachtgevers een breed spectrum aan analytische testdiensten.

IT-consultancy Goodzo ontwikkelde een op maat gemaakt trainingsprogramma waarmee Eurofins zelfstandig zijn eigen medewerkers kan opleiden voor meer slagkracht in appontwikkeling. En dat is in de huidige krappe arbeidsmarkt, waarin IT-talent nog eens extra schaars is, geen overbodige luxe.

Goodzo ontwikkelt Mendix-training voor Eurofins

In de Mendix Bootcamp Training leren de trainees (in dit geval de Eurofins-medewerkers) in een aantal weken om apps te bouwen op het Mendix-platform. En deze vervolgens ook te beheren. “Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven”, vertelt Mark de Rover, IT Manager bij Eurofins.

Schaalbaar applicatielandschap

Samen met Elwin Poelhekken, Product Owner Mendix bij Eurofins, en Robin Vervuren, Managing Consultant bij Goodzo (en vanuit het bureau als Bootcamp Trainer betrokken bij het traject), kijkt De Rover tevreden terug op het geslaagde traject.

“Bij Eurofins hebben we de afgelopen tijd een grote stap gezet door voor Mendix te kiezen als vaste ontwikkelplatform”, geeft hij aan. “We hebben niet de ambitie om eindeloos veel apps te bouwen, maar wilden wel graag een schaalbaar applicatielandschap waarmee we kunnen doorbouwen op wat er al staat.”

“Als Goodzo vinden we dat je dat met je eigen mensen moet kunnen doen”, vult Vervuren aan. Vandaar dat werd besloten om geen IT-consultants te detacheren, maar een op maat gemaakt programma te ontwikkelen voor het life sciences-bedrijf, legt hij uit. “De bootcamp was volledig gericht op de doorontwikkeling van de medewerkers die Eurofins al in dienst had. Voor een organisatie als Eurofins levert dat meer slagkracht en meer flexibiliteit op.”

“Die benadering sprak ons heel erg aan,” aldus De Rover, “net als het sociale aspect van Goodzo. Het herinzetten en opleiden van mensen is iets wat we heel erg waarderen en was ook een van de redenen waarom we met Goodzo in zee wilden.”

“Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven.”

Waar eerdere bootcamps die Vervuren begeleidde veelal gericht waren op mensen zonder IT-achtergrond, was dit in het geval van Eurofins wel anders. De groep medewerkers die getraind zou worden bestond vooral uit ontwikkelaars en mensen actief in operations. “Dat maakte deze opdracht extra interessant”, vertelt Vervuren enthousiast.

Samen met De Rover en Poelhekken bracht hij de specifieke behoeften in kaart. Deze lagen “niet zozeer op het fulltime kunnen ontwikkelen”, zo vertelt De Rover, maar vooral op “het support kunnen leveren” en het “kunnen oppakken van bugs”. Op basis van die wensen ging Vervuren aan de slag met een opzet voor het trainingsprogramma.

Relevante training voor een ervaren doelgroep

Wat Product Owner Poelhekken vooral is bijgebleven is de manier waarop Vervuren de behoeften vanuit Eurofins wist te vertalen naar een relevante trainingsopzet. “Die communicatie ging heel goed. Goodzo begreep ons vraagstuk en kon dat ook heel snel omzetten in een training die relevant was voor de collega’s van operations, maar ook voor mij als ontwikkelaar.”

Want ook hij leerde een hoop gedurende het traject, zo blikt hij met een glimlach terug: “Ik was nog niet heel bekwaam in het opzetten van nieuwe applicaties. Deze bootcamp heeft me daar heel erg mee geholpen. En op mijn beurt kan ik het operations team weer verder helpen met Mendix. Alle eerste- en tweedelijns support wordt nu door onze eigen mensen gedaan.”

Quick to market

Met het opgetuigde trainingsprogramma is een belangrijke eerste stap gezet in applicatiebeheer- en ontwikkeling. Wel zal hetgeen dat nu in gang is gezet binnen de bredere internationale organisatie nog “moeten gaan landen”, benadrukt De Rover.

“De feedback die we hebben gekregen is heel positief, het enthousiasme bij onze medewerkers spat eraf.”

“We zullen als organisatie allerlei afwegingen opnieuw moeten maken”, legt hij uit. “Ons core labsysteem wordt bijvoorbeeld ontwikkeld in Frankrijk en gesupport vanuit India, een situatie die niet altijd even ideaal is. Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven.”

Door het nieuwe programma kunnen de getrainde medewerkers bovendien een belangrijke rol gaan spelen binnen de Eurofins-organisatie: “We hebben altijd het idee gehad om binnen Eurofins een centre of excellence te vormen, waardoor we collega’s in omringende landen kunnen helpen als zij iets met Mendix of low-code development willen”, legt De Rover uit.

Gevraagd hoe het nieuwe trainingsprogramma intern is ontvangen, laat Poelhekken met een glimlach weten dat de feedback “heel positief” is. “Het enthousiasme bij onze medewerkers spat eraf. Over het product Mendix, over de bootcamps zelf en over de skills die onze mensen hebben opgedaan.”

“Deze bootcamp werkte goed omdat we veel zelf aan de slag zijn gegaan”, voegt Poelhekken toe. Vervuren knikt: “Ik heb inderdaad weinig hoeven motiveren. We hebben zelfs een dag gehad dat twee mensen in hun eigen tijd verder waren gegaan om een project af te ronden, dat vind ik geweldig om te zien. Ook omdat ik daardoor voel dat deze bootcamp de juiste snaar raakt”, besluit de Goodzo-adviseur.