Eiffel vergroent wagenpark en reduceert CO2 uitstoot

18 september 2012 Consultancy.nl

Eiffel heeft haar CO2 uitstoot met 17% gereduceerd door het vergroenen van haar leasewagenpark. Het advies- en interim management bureau heeft meer dan 100 auto’s in haar leasepark vervangen met zuinigere modellen met een lagere uitstoot. De grootscheepse actie past in de visie van Eiffel met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen en flexibilisering van het wagenpark.
 
Volkswagen Polo’s
De zakelijk dienstverlener heeft circa 450 auto’s in haar wagenpark. De vergroening van het leasewagenpark heeft voor een groot gedeelte te maken met de inzet van meer nieuwe Volkswagen Polo’s. “De besparing in uitstoot kan worden behaald door de inzet van zuinige Volkswagen Polo’s. Dit model past binnen de autoregeling en valt binnen de 14% bijtelling” aldus Eiffel in een persbericht. Daarnaast levert het ook een kostenbesparing voor het adviesbureau.
 
Gerrit van Ginkel, fleetmanager bij Eiffel: “Niet alleen betekent de vervanging van een deel van ons wagenpark een CO2 reductie van 17%, maar ook verlagen we hiermee de bijtelling voor onze medewerkers”.
 
Op het gebied van lease werkt Eiffel samen met Autopon Lease (onderdeel van Volkswagen Pon) en autobedrijf Van den Udenhout.
 
Gerelateerde berichten:
- 40 Berenschot consultants krijgen veilig rijgedrag app
- Atos biedt adviseurs leaseauto aan zonder bijtelling
- Ernst & Young Belgie gaat leaseautos vergroenen
- Duizend IBM consultants verliezen lease auto

Nieuws

Meer nieuws over