IG&H breidt diensten aan zorgverzekeraars uit met Truston

06 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau IG&H heeft Truston overgenomen, een ICT-dienstverlener die zich richt op Nederlandse zorgverzekeraars. Door de deal groeit het personeelsbestand van IG&H naar in totaal 400 medewerkers.

Met meer dan 250 werknemers in Nederland geldt IG&H als een van de leidende advies- en technologiekantoren van ons land (het bureau heeft ook 150+ collega’s in Portugal en Duitsland). IG&H bedient klanten actief binnen drie sectoren: retail, financial services en zorg.

Binnen zowel het retail- als het pensioensegment leverde IG&H zijn opdrachtgevers reeds een keur aan oplossingen (waaronder AllVida en Quantivate) en managed services-diensten. Met de overname van Truston voegt IG&H nu ook nieuwe capaciteiten toe aan zijn Technology-praktijk. Deze tak richt zich vooral op het zorgverzekeraarssegment.

IG&H breidt diensten aan zorgverzekeraars uit met Truston

Het in 1994 opgerichte Truston telt 55 werknemers en is gespecialiseerd in de implementatie, het beheer en de ondersteuning van Oracle Health Insurance, een van de meest gebruikte systemen door verzekeringsbedrijven. In Nederland heeft Oracle Health Insurance een marktaandeel van meer dan 50%.

“Met de toevoeging van Truston versterken wij ons enerzijds met specialisten in Oracle Health Insurance-implementaties, anderzijds breiden we ons aanbod aan zorgverzekeraars uit met managed services. Hierdoor kunnen we een nog completer aanbod aanbieden aan onze klanten”, laat IG&H-CEO Joost van de Meent weten.

De overname van Truston is de eerste deal voor IG&H sinds de komst van komst van investeerder IK Partners, afgelopen zomer. Samen hebben de twee bedrijven een duidelijk groeipad uitgestippeld, zowel in Nederland als de rest van Europa.

Een belangrijke pijler binnen deze groeistrategie: het investeren in digitale transformaties en het technologie-aanbod. Maar ook het betreden van nieuwe markten en het uitbreiden van IG&H’s expertisegebieden maken deel uit van de groeistrategie.

In 2019 sloot IG&H twee deals, met de overname van Noesis in Portugal en het inlijven van GroupLife in Nederland.

“Wij kijken ernaar uit om ons aan te sluiten bij IG&H, omdat het een geweldige kans biedt het dienstenpakket voor zorgverzekeraars, maar ook voor andere sectoren en markten, verder uit te breiden”, laat Johan van Veldhuisen weten, Managing Director van Truston.

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.