ParcelParcel vindt internationale groeipartner in LetMeShip

05 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Verzendplatform ParcelParcel heeft zijn gewenste groeiversnelling te pakken. Samen met Hogenhouck m&a ging het bedrijf op zoek naar een internationale partner. Deze is nu gevonden in ITA Consulting Group, eigenaar van branchegenoot LetMeShip.

ParcelParcel werd tien jaar geleden opgericht door Carlos de Vos, Bas Joustra en Nico Veenman. Het drietal had de ambitie om de wereld van koeriers-, expres- en pakketdiensten te vereenvoudigen en digitaliseren.

Via het platform ParcelParcel kunnen bedrijven de meest geschikte logistieke dienstverlener selecteren (FedEx, DHL, DPD, PostNL, enzovoorts) voor het verzenden van pakketten, pallets of documenten. Hierbij kunnen ze ook gebruikmaken van meerdere vervoerders voor de meest (kosten)effectieve verzendroute.

ParcelParcel vindt internationale groeipartner in LetMeShip

Na jaren van sterke groei (ParcelParcel stond meermaals genoteerd in de FD Gazellen-lijst) is het Nederlandse bedrijf gegroeid naar een team van ruim twintig mensen. De pakketten van ParcelParcel vinden hun weg naar ontvangers in meer dan 200 landen wereldwijd.

“Om de volgende stap te kunnen zetten, zijn we op zoek gegaan naar een internationale partner”, zegt CEO De Vos. Hogenhouck m&a werd aan boord gehaald om het zoekproces en later ook het transactieproces te begeleiden.

Deal beklonken

Ondertussen zijn op het kantoor van ParcelParcel in Naarden de champagneflessen ontkurkt, want de handtekeningen met dealpartner ITA Consulting Group zijn inmiddels gezet. Op 30 maart werd het nieuws door beide partijen naar buiten gebracht.

Het in Hamburg gevestigde ITA Consulting Group is het moederbedrijf van LetMeShip, een partij met een vergelijkbaar model als dat van ParcelParcel. LetMeShip is wel een stuk groter: het bedrijf (opgericht in 2000) telt rond de 130 medewerkers in 7 Europese landen en is naar eigen zeggen marktleider op het continent.

“Door onze krachten te bundelen, zijn we in staat om onze diensten in heel Europa uit te breiden als een op zichzelf staand verzendplatform gericht op kleine bedrijven en consumenten, waarbij we ons hoge niveau van klantenservice behouden. Ook voorzien we een hoog synergiepotentieel, met name in de verdere technische ontwikkeling van het platform”, aldus De Vos.

Uitbreiding naar nieuwe markten

Voor LetMeShip betekent de krachtenbundeling dat het zijn aanwezigheid in de Nederlandse en Belgische markt kan versterken. “We zijn al een tijdje op zoek naar geschikte samenwerkingspartners waarmee we het dienstenportfolio van ITA Consulting Group kunnen uitbreiden”, zegt Mark Winkelmann, CEO en oprichter van LetMeShip. “We zijn verheugd om met ParcelParcel een partner te hebben gevonden waarbij onze dienstverlening en bedrijfsculturen echt bij elkaar passen.”

Victor Rosier, die het dealteam vanuit Hogenhouck m&a leidde, laat weten: “Felicitaties aan de aandeelhouders van ParcelParcel met de verkoop aan LetMeShip. De fusie zal hun uitbreidingsplannen versnellen.” Het dealteam bestond naast Rosier uit Maarten van der Heijden en Bart Van ’T Zet.

Overige bureaus betrokken bij het overnametraject waren Crowe Foederer en advocatenkantoren JB Law en Van Diepen Van der Kroef Advocaten.