Circle8 betreedt Zwitserse markt met Swisslinx-deal

29 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Toen De Staffing Groep eind vorig jaar werd gerebrand naar Circle8, gaf het aan dat vooral de internationale ambities de reden vormden voor de omdoping. Drie maanden later voegt de detacheerder nu de daad bij het woord.

Met het inlijven van het Zwitserse Swisslinx heeft Circle8 nu zijn eerste deal gesloten in zijn nieuwe hoedanigheid. Eerder werden in ons land onder meer FixedToday en Seven Stars overgenomen.

Bij Circle8 werken ruim 100 kernmedewerkers, die op dagelijkse basis zorgen voor de plaatsing van honderden zzp’ers bij opdrachtgevers. De omzet ligt op rond de €500 miljoen. Met Swisslinx aan boord neemt dat nu aanzienlijk toe.

Het in Zürich gevestigde Swisslinx telt ongeveer 60 werknemers. Zij verzorgen de recruitment van flex- en vast talent voor vooral grote bedrijven, zowel op eenmalige basis als in de vorm van recruitment process outsourcing (waarbij Swisslinx de hele recruitmentfunctie overneemt). De focus ligt vooral op functies in digitalisering, technologie en software.

Swisslinx beschikt ook over een (klein) team van management consultants. Zij adviseren klanten over hoe zij hun recruitmentorganisatie kunnen optimaliseren, en breder over hoe zij de werknemerservaring van kandidaten en startende collega’s kunnen verbeteren.

Volgens Guus Franke, CEO van Axiom Partners, de investeerder achter Circle8, zorgt de overname voor een versnelling in de realisatie van de ambities van de staffingspecialist. “Buitenlandse expansie is een belangrijke stap in het vergroten van onze internationale slagkracht, met als doel de klanten van Circle8 Group maximaal te laten profiteren van alle schaalvoordelen die dit met zich meebrengt.”

“Met Swisslinx zijn we niet alleen in één keer marktleider in Zwitserland, het maakt ons tevens in één klap een van de grootste ICT-staffingpartijen en -dienstverleners in Europa, wat een volgende stap naar markten als bijvoorbeeld Duitsland zal vergemakkelijken.”

Swisslinx zal in navolging van de deal opereren als een zelfstandige dochter van Circle8 en behoudt zijn huidige merknaam.

Olivier Ruedin, CEO en medeoprichter van SwissLinx, laat weten: “We hebben er vertrouwen in dat we met de aansluiting bij Circle8 Group en Axiom Partners verder kunnen groeien en ons internationale marktaandeel kunnen uitbreiden. Nu we onderdeel zijn van een grote internationale speler, kunnen wij onze kandidaten ook buitenlandse kansen aanbieden.”