‘Als een vis in het water’: Andries Harder helpt Ensur én zijn klanten groeien

27 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen najaar startte Andries Harder als senior consultant bij Ensur. Hij neemt ons mee in zijn eerste maanden bij het snelgroeiende Utrechtse consultancykantoor voor de pensioen- en verzekeringssector: Ik kan op vele vlakken een forse bijdrage leveren en dat geeft energie.”

Al vóór hij was afgestudeerd kwam Andries Harder terecht in de financiële sector. Tijdens zijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg in Rotterdam liep hij stage binnen de branche. De kennismaking beviel duidelijk, want 25 jaar later werkt hij er nog altijd.

In al die jaren deed de nu 46-jarige geboren en getogen Leeuwarder ervaring op bij CenE Bankiers, Nationale-Nederlanden, ING en Willis. Voorafgaand aan zijn komst naar Ensur werkte hij negen jaar bij pensioenuitvoerder PGGM als manager van diverse teams binnen Pensioenbeheer en als senior projectmanager binnen Vermogensbeheer.

Andries Harder, Ensur

“Ensur benaderde mij via LinkedIn en de manier waarop maakte dat ik openstond voor een gesprek”, vertelt Andries over zijn overstap. “Wat mij erg aansprak was de energie, passie en beleving die in alle gesprekken naar voren kwam. En na elk vervolggesprek was er aan beide kanten een moment van reflectie om vast te stellen of het gevoel sterk genoeg was. Dat bleef na elke ronde van beide kanten zo en dus ben ik op 1 oktober met veel plezier gestart.”

Sinds die eerste dag zet Andries zijn rijke ervaring in bij één van de klanten van Ensur. “Het gaat om een middelgroot pensioenfonds dat ik samen met enkele collega’s mag ondersteunen bij het realiseren van de ambitieuze projectenkalender voor 2023. Ik voel me er als een vis in het water, want samen met de vaste medewerkers is er echt de ambitie om het nog beter te maken voor de deelnemers van het fonds.”

Groei geeft energie

Ook intern is bij Ensur veel te doen in het verder helpen groeien van de organisatie, variërend van dagelijkse operationele zaken tot strategische verdieping en het uitzetten van de koers voor de komende jaren. “Juist vanwege de omvang kan ik op vele van die vlakken een forse bijdrage leveren en dat geeft energie”, vertelt Andries.

Het afgelopen jaar groeide Ensur flink. “Naar nu bijna honderd mensen in België en Nederland gezamenlijk. En ook de komende jaren is verdere groei en uitbreiding voorzien, zowel qua mensen, qua klanten als qua proposities voor deze klanten.”

Hij legt uit dat de sterke groei hem veel energie geeft. “Energie die versterkt wordt door het fantastische team waar ik deel van uitmaak, een goede mix tussen jong en ervaren, met alle groei- en leermogelijkheden die dat over en weer biedt. Ik begeleid graag onze startende consultants, dat vond ik in het verleden als manager ook altijd al gaaf om te doen. En tegelijkertijd leer ik zelf ook weer van hen.”

Steeds meer Ensurees

Al met al kan Andries na zijn eerste half jaar concluderen dat hij de juiste overstap heeft gemaakt. “Ik ben heel blij dat ik me ‘Ensuree’ mag noemen.”

En hij hoopt dat het team snel meer nieuwe ‘Ensurees’ mag verwelkomen. “Ook dit jaar zijn we op zoek naar mensen die ons team komen aanvullen en versterken. Naast Pensioen en Leven zijn we namelijk recent ook een Non-life-tak gestart en rollen we verderop in dit jaar dienstverlening op het terrein van governance, risk en compliance uit. Voor al deze loten aan de mooie Ensur-stam zoeken we goede mensen.”