IG&H en de Sustainable Healthcare Challenge hosten hackathon

15 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H is ook dit jaar partner van de Sustainable Healthcare Challenge, een platform dat bedrijven, startups en overige partijen in de zorgmarkt samenbrengt.

Als onderdeel van de samenwerking organiseren de twee partijen aanstaande vrijdag de Crack the Health Code, een hackathon waarin zo’n 30 studenten en young professionals hun hersenen kraken over een maatschappelijk vraagstuk van Artsen zonder Grenzen.

Volgens Walter Kien, Director Healthcare bij IG&H, past de samenwerking met de non-profitorganisatie en het organiseren van de hackathon bij de waarden van IG&H. “Dit evenement raakt een actueel maatschappelijk probleem, waar wij ons als IG&H dagelijks met veel energie voor inzetten. Dit vraagstuk gaat écht ergens over en raakt onze drijfveer voor de zorg.”

IG&H en de Sustainable Healthcare Challenge hosten hackathon

Artsen zonder Grenzen zet zich in voor een wereld waarin mensen die getroffen worden door conflicten, natuurrampen of uitbraken van dodelijke ziektes, de medische zorg krijgen die ze nodig hebben. Inmiddels heeft de medische noodhulporganisatie vele noodoperaties uitgevoerd, onder meer in landen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

Tijdens de hackathon zullen de deelnemers zich in groepjes van vier studenten buigen over verschillende vraagstukken waar Artsen zonder Grenzen tegenaan loopt. Daarbij zullen ze worden bijgestaan door experts van IG&H met jarenlange ervaring in het helpen van organisaties bij het bedenken en implementeren van innovaties en nieuwe manieren van werken.

Onder meer IG&H-consultants Patrick Newland, Robin van Wankum, Sander Ackermans en Annemiek Janssens zullen een coachrol op zich nemen. Zij brengen een multidisciplinaire aanpak mee naar de innoverende studenten, die kenmerkend is voor de manier waarop dit soort vraagstukken in de praktijk worden opgelost.

“Het is voor studenten en young professionals een ideale gelegenheid om in één dag het consultancyvak te ervaren en bij te dragen aan het verbeteren van de essentiële zorg aan vluchtelingen”, aldus Kien.

De Sustainable Healthcare Challenge hackathon vindt plaats op het hoofdkantoor van IG&H in Utrecht.

IG&H is een consultancy- en technologiebedrijf met meer dan 300 medewerkers. Naast de zorg is het bureau ook actief in de retail- en financiële sector.