IG&H partner van 2022-editie Sustainable Healthcare Challenge

28 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H is partner geworden van de Sustainable Healthcare Challenge, een platform dat bedrijven, startups en overige partijen in de zorgmarkt samenbrengt.

Sinds de oprichting in 2013 zet de Sustainable Healthcare Challenge zich in voor innovatie en vernieuwing in de zorgsector. De non-profitorganisatie, die wordt geleid door een groep studenten en young professionals, organiseert jaarlijks diverse evenementen en trainingstrajecten voor startups. Zo wil SHC “young professionals inspireren, stimuleren en faciliteren in het ondernemen in de gezondheidszorg”.

Ook brengt het platform regelmatig jonge ondernemers samen met bedrijven uit verschillende takken binnen de zorgsector, om op die manier het opzetten van succesvolle startups binnen de zorg te faciliteren.

IG&H partner van 2022-editie Sustainable Healthcare Challenge

De SHC organiseert jaarlijks – naast nog enkele events – de gelijknamige Sustainable Healthcare Challenge. Tijdens het eindevenement van deze competitie (de datum voor de huidige editie is nog onbekend) kunnen jonge ondernemers hun idee voor een zorginnovatie pitchen en daarmee financiële steun, consultancy-uren en andere structurele support winnen. Zodoende kunnen ze hun ondernemersdroom in de praktijk omzetten.

Aan het eindevenement gaan tien intensieve weken vooraf. Gedurende die periode krijgen de jonge zorgondernemers tal van tools aangereikt om hun plannen vorm te geven. Zo krijgen ze diverse workshops en trainingen voorgeschoteld evenals persoonlijke coaching, waarmee ze een sterke case kunnen opbouwen alvorens ze deze tijdens de finaledag presenteren.

Ondersteuning IG&H

De competitie wordt ondersteund door diverse vooraanstaande bedrijven in de zorg, waaronder ook IG&H. Het adviesbureau draagt zijn steentje bij door zijn diepgaande sectorkennis en digitale capaciteiten ter beschikking te stellen.

“Wij verstrekken advies, opleidingssessies en workshops tijdens het opstartprogramma en ondersteuning bij andere evenementen. Met dit initiatief dragen wij ertoe bij dat de zorg toegankelijk blijft voor iedereen nu en in de toekomst”, aldus Bas Leerink, Managing Director Healthcare bij IG&H.

Tijdens het eindevenement zullen de zorginnovatiepitches en inspirerende sprekers elkaar afwisselen. De aanwezigen krijgen daarbij een kijkje achter de schermen en in de ontwikkeling die de startups tijdens het SHC-traject hebben doorgemaakt. Tijdens de pitchwedstrijd kunnen het publiek en de SHC-partners ‘in-cash’ of ‘in-kind’ bieden op de pitchende startups om hen zo nog verder op weg te helpen. Het evenement wordt afgesloten door een netwerkborrel.

Voorbeelden van bekende zorgstartups, die dankzij een van de eerdere edities van de Sustainable Healthcare Challenge een kickstart hebben beleefd, zijn onder meer PacMed en Zivver.