Goodzo ondersteunt IT-afdeling van zorginstelling Van Neynsel

10 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds het voorjaar van 2022 werkt zorginstelling Van Neynsel op verschillende vlakken samen met Goodzo. Jeroen van Bommel (Directeur financiën en bedrijfsvoering bij Van Neynsel) en Stefanie Venema (Senior Account Manager bij Goodzo) vertellen over de samenwerking.

Van Neynsel levert ouderenzorg op zeven verschillende locaties in Brabant. De IT-afdeling heeft als belangrijkste taak om de zorgmedewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun taak als zorgverlener. “En bij te dragen aan een nóg betere zorg”, zegt Jeroen.

Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn voor alle medewerkers, maakte Van Neynsel recent de transitie naar een interne servicedesk, die 24/7 bereikbaar moest zijn. Voor de oplevering van de nieuwe servicedesk kon de zorginstelling bouwen op de ondersteuning en expertise van Goodzo.

Jeroen van Bommel en Stefanie Venema

De zogeheten ISA-desk (ISA staat voor Informatie, Service en Advies) speelt een centrale rol in de dienstverlening voor zorgverleners. Deze desk moet helpen bij het sneller kunnen oplossen van soms hele eenvoudige problemen.

“Als ergens een deur stuk is, komt dat via ISA binnen en lossen we dat op. Maar ook een wifi-storing wordt gemeld bij ISA. En natuurlijk de inzet van onze zorgtechologie: de alarmeringen, sensoren in de kamers, dat zit allemaal aan onze IT-structuur vast”, legt Jeroen uit.

Snel oplossen

Voor de meeste meldingen die in ISA worden gedaan is het belangrijk dat deze snel opgelost worden. “Dat moet écht functioneren, en als het even niet werkt moeten we dit zo snel mogelijk op kunnen lossen”, geeft Jeroen aan.

Voor het bemensen van de interne servicedesk ging Van Neynsel op zoek naar kandidaten met specifieke kwaliteiten. “Het moeten IT’ers zijn, maar wel mensen die zich in kunnen leven in dezelfde mindset als die zorgmedewerkers hebben.”

Bij Goodzo vonden ze deze match. Stefanie: “Consultants van Goodzo hebben misschien geen achtergrond in de IT, maar beschikken wél over de competenties van goed luisteren en kijken naar die eindgebruiker. Plus de drive om zichzelf te verdiepen in het vak.”

De mens centraal stellen

“Ook wij maken gebruik van het talent van professionals met verschillende achtergronden”, vult Jeroen aan. “Een deel van het personeel heeft geen zorgachtergrond, maar bezit wel de skills om de mens centraal te stellen in plaats van de patiënt.”

Het resultaat? “Persoonsgerichte zorg met een positieve impact op kwaliteit van leven bij de bewoners en meer werkplezier bij de zorgmedewerkers.”

Goodzo heeft ook geholpen om de nieuwe servicedesk positief bij de gebruikers te laten landen. Stefanie: “Onze taak was met name het creëren van zelfredzaamheid bij de gebruiker, in dit geval medewerkers in de zorg en ondersteuning. En dat processen en beleid binnen de servicedesk werden vastgelegd.”

“Mensen zíen nu wat er met hun vragen gebeurt”, geeft Jeroen aan. “Het zorgt voor transparantie, en transparantie voor begrip. We hebben echt wel een paar hobbels moeten nemen, maar we hebben ook flinke stappen gezet. Alles met het doel om met name de zorgmedewerker zoveel mogelijk zorgtijd te geven.”