Robin Nawijn over zijn carrièreswitch naar SAP-consultant

14 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijdens zijn studie werkte Robin Nawijn als leidinggevende bij een supermarkt. Na zijn afstuderen sloeg hij een hele andere richting in: de consultancy. Dat was even landen, maar bij iQibt zit hij inmiddels al twee jaar helemaal op zijn plek.

In 2019 rondde Robin zijn master strategisch management af aan de Rotterdam School of Management (RSM) Erasmus University, waar hij ook zijn bachelor bedrijfskunde had voltooid. De grote vraag was waar hij zijn loopbaan wilde starten: “Na mijn studie wist ik dat een Big Four-bedrijf niets voor mij was. Maar wat dan wel?”

Tijdens zijn masteropleiding had hij al het besluit genomen te stoppen als leidinggevende bij een supermarkt en startte hij als online marketeer bij het bedrijf van een vriend. “Na mijn master wilde ik fulltime aan de slag en ben ik in het consultancyvak gerold”, vertelt hij.

Robin Nawijn, SAP-consultant IQibt

Na “twee keer niet op mijn plek te hebben gezeten”, zo vertelt Robin openhartig, “kwam ik via mijn studievriend en SAP-consultant Maxim Arnold Bik bij iQibt terecht.” Op dat moment had het adviesbureau uit De Meern echter geen vacature openstaan voor een junior consultant.

Dat weerhield Maxim er echter niet van om het balletje over Robin intern later opnieuw op te gooien. “Bij iQibt wisten ze nog wie ik was, dus ik mocht op gesprek komen. Met succes!”, vertelt Robin enthousiast. “Na een gevarieerde start van mijn loopbaan, begon ik op 1 februari 2021 als SAP-consultant.”

Met zijn neus in de boter

Het gevoel van thuiskomen had Robin direct, zo laat hij weten. “De collega’s vingen mij goed op, ik werd fijn op gang geholpen en er werd duidelijk gecommuniceerd hoe ik me kon verdiepen in de SAP-oplossingen en welke mogelijkheden daarin waren.”

Robin vertelt dat hij houdt van “structuur, planning en duidelijkheid”, elementen die hij bij iQibt terugvindt. “De begeleiding was ontzettend fijn. Ik kreeg veel handvatten om voor mezelf een beter beeld te vormen.”

Bij iQibt krijgt Robin de kans om zijn werkzaamheden gelijk in de praktijk uit te voeren. “Ik werd vrijwel direct parttime bij een klant neergezet. Zo kon ik SAP leren kennen en tegelijkertijd werd ik ingewerkt door senior collega’s.”

En niet veel later valt hij opnieuw met zijn neus in de boter. “Er werd gevraagd of ik mee wilde helpen aan het nieuwe financiële SAP-systeem voor Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Deze kans liet ik zeker niet aan me voorbijgaan!”

In die periode leert Robin veel. “Denk aan het voorbereiden en uitvoeren van de functionele testen, trainingen organiseren en geven, gebruikersacceptatietesten begeleiden en de nazorg van het project.”

Dat hij zich zo snel kon ontwikkelen dankt hij grotendeels aan zijn collega’s: “Ik heb toen veel van hen geleerd en doe dit nog steeds.”

Diversiteit en waardering

En wat het allerleukste is aan zijn werk? “Dat is moeilijk te zeggen. Ik vind het heel fijn dat ik veel projecten mee mag draaien en iQibt dit met mij afstemt.”

In zijn tijd bij iQibt heeft Robin al voor twee grote klanten mogen werken. Voor het project RCN was hij actief binnen de financiële modules van SAP en werkte hij vaak samen met iQibt-collega’s in het projectteam.

Sinds het opleveren van dat project werkt Robin al een tijdje bij pensioenuitvoeringorganisatie APG. Ook hier werkt hij samen met iQibt-collega’s, maar wel in een andere module dan in het vorige project. “Dit maakt het werk zo leuk en divers en tegelijkertijd leer je een hele andere kant van SAP kennen.”

Daarnaast heeft Robin het idee dat hij nog genoeg kan leren. “Binnen iQibt zijn er voldoende mogelijkheden die mij daarin kunnen ondersteunen. Ook geven ze voldoende ruimte om verantwoording te geven. Fouten maken mag als ik ze maar weer oplos natuurlijk”, vertelt hij met een glimlach..

Naast de diversiteit in de werkzaamheden en zijn collega’s is er nog een ander aspect dat hij erg belangrijk vindt in een werkgever: waardering. “Ik hoef niet iedere dag de hemel ingeprezen te worden. Maar het gevoel dat je gewaardeerd wordt, is fijn om te hebben. En dat is iets wat ik sinds de eerste dag bij iQibt gevoeld heb.”