Alvarez & Marsal breidt Restructuring-team uit met Vincent van Liere

07 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alvarez & Marsal heeft zijn team in Nederland versterkt met Vincent van Liere, die zich heeft aangesloten bij de Restructuring & Turnaround-praktijk.

Van Liere is benoemd tot Managing Director. Hij neemt meer dan 25 jaar aan ervaring in de consultancy en industrie mee naar het wereldwijde advieskantoor.

Gedurende zijn loopbaan heeft Van Liere uiteenlopende bedrijven in zwaar weer bijgestaan. Hij heeft ruime ervaring in het leveren van financiële dienstverlening en verzorgen van kredietherstructureringen. Die diensten leverde hij zowel aan kredietverstrekkers als kredietnemers, waaronder corporate organisaties, familiebedrijven, financiële instellingen en private equity-partijen.

Vincent van Liere, Managing Director, A&M

Meest recentelijk was Van Liere werkzaam voor Eight Advisory, waar hij fungeerde als hoofd van de in 2021 gelanceerde Nederlandse praktijk. Van Liere kreeg de taak om het van oorsprong Franse bedrijf in de lokale markt verder uit te bouwen.

Eerder in zijn loopbaan werkte Van Liere twintig jaar voor ING. Daar vervulde hij diverse managementfuncties (zowel aan de commerciële als de risk-zijde) en gaf hij zo’n zes jaar leiding aan de herstructureringsteams in de Benelux. Verder was hij actief als bestuurslid bij Postkantoren, een joint venture tussen PostNL en ING die opereert als een landelijk (franchise)retailnetwerk met ongeveer 350 vestigingen.

Gedurende zijn carrière bediende Van Liere klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder in de expeditie, offshore, bouw, zorg, retail en bankensector. Ook was hij betrokken bij meerdere stuurgroepen voor herstructureringen in de Benelux.

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Van Liere: “Ik ben verheugd om deel uit te maken van het geweldige ondernemersteam van Alvarez & Marsal.”

Volgens de 2022-benchmark van Consultancy.nl behoort Alvarez & Marsal tot de leidende adviesbureaus voor financiële herstructuringen in ons land. Het Amerikaanse bureau vergaarde wereldwijde faam met zijn rol in de afwikkeling van het faillissement van Lehman Brothers en trok recent ook veel aandacht toen het werd aangesteld als herstructureringsadviseur van de gecrashte cryptoreus FTX.