‘Ontwikkeling zit in de genen van P5COM, net als lol en oprechte aandacht’

27 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Martin Mauritz studeerde zorgmanagement en startte tien jaar geleden als junior bij P5COM. Hij klom op tot Project Director en is er nog steeds helemaal op zijn plek. “Voor mij betekent impact hebben dat de zorg morgen beter is dan vandaag. Meetbaar en merkbaar voor de opdrachtgever én de professionals.”

Tien jaar geleden stapte Martin bij P5COM een compleet nieuwe wereld binnen. “Met werkzaamheden die ik daarvoor nog nooit gedaan had: een sessie met bruin papier, data-analyse, overleg met opdrachtgevers en stuurgroepen, het was allemaal spannend.”

En het werk bleef uitdagend. Allereerst omdat het zo afwisselend is. “We krijgen zoveel verschillende vragen. Van het helpen invoeren van zelforganisatie tot het verbeteren van compliance, en van het voorkomen dat een organisatie kopje onder gaat, tot het verhogen van de klanttevredenheid van een 8 naar een 9. Dat is geweldig.”

Martin Mauritz Project Director, P5COM

Daarnaast merkt Martin dat hij met zijn werk echt impact heeft op de zorg. “Voor mij betekent dat, dat de zorg morgen beter is dan vandaag. Meetbaar en merkbaar, voor de opdrachtgever én de professionals. Dat de verpleegkundige, de begeleider en de psycholoog meer tijd hebben, meer kwaliteit kunnen leveren en meer werkplezier ervaren. Zodat we allemaal zeggen: dit is gelukt!”

Waarde toevoegen

Bovendien maakte Martin een flinke ontwikkeling door in zijn loopbaan. Van Consultant naar Managing Consultant en uiteindelijk Project Director. “Nu gaat mijn werk ook over vragen als: hoe realiseren we verandering in een ingewikkelde context, hoe positioneer ik iedereen, hoe voegen we maximale waarde toe, is dit überhaupt een haalbare opdracht? Dat geeft een enorme kick.”

Als Project Director is hij ook verantwoordelijk voor het commerciële deel. “Ik bouw een netwerk op, en vanaf het eerste contact met een organisatie ben ik bezig met hun vraag en hoe wij zouden kunnen helpen. Dat betekent de vraag verkennen, een scan uitvoeren, een plan maken en een offerte schrijven. Ook dat vind ik gave onderdelen van mijn vak.”

“Net zoals het ontwikkelen van thought leadership en marketing: hoe profileren we ons, hoe onderhoud ik mijn netwerk, hoe kan ik ook echt iets geven aan mijn netwerk en mensen met elkaar verbinden? Ik heb echt de regie over mijn eigen werk én ik ben betrokken bij de koers van P5COM nu.”

Ontwikkeling in de genen

In de tien jaar dat Martin er werkt, heeft hij de organisatie telkens zien groeien. “We zijn nog professioneler geworden, en tegelijkertijd is de kern hetzelfde gebleven. We zijn nog steeds een club slimme gekkies die maximaal voor de klant willen gaan en daar hard voor willen werken. Die gedrevenheid heb ik tien jaar geleden gevoeld, en die voel ik nog steeds.”

Ook zelf maakte hij een groeiproces door. “Mijn persoonlijke ontwikkeling is dus ook nog steeds structureel onderdeel van gesprek bij P5COM. Na elk project en ieder jaar. We zijn als collega’s echt gedreven om elkaar beter te maken. Dat zit in de genen van de organisatie. De cultuur is veilig en open. Je durft het uit te spreken als je iets niet weet, zodat je elkaar kunt helpen.”

“P5COM is ook gewoon een heel leuk bedrijf om te werken. Dat maakt ook dat ik het er al tien jaar prima naar mijn zin heb. Er is veel lol en humor, het is een sfeer van ‘lighten up’ én we hebben veel aandacht voor elkaar. We zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd en benieuwd naar hoe het thuis is, of hoe het is om papa te worden. Dat is fantastisch.”