Diante Stremmelaar: ‘De cultuur van P5COM geeft zoveel energie’

29 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diante Stremmelaar studeerde Biomedische wetenschappen in Nijmegen en is gespecialiseerd in klinische neurowetenschappen én consultancy. Ze begon twee jaar geleden als stagiair bij P5COM en inmiddels is ze consultant. “Ik wil graag een zo groot mogelijke impact hebben op de zorg die mensen krijgen. Dat lukt bij P5COM.”

“Deze baan was mijn eerste echte na de universiteit”, vertelt Diante. “En na mijn stage wist ik: hier wil ik fulltime aan de slag. Als stagiair werkte ik al mee op opdrachten, en de aanpak sprak me aan. Ik werd aangenomen als trainee. Dat is een baan voor een jaar, en in dat jaar heb ik ontzettend veel geleerd.”

“Allereerst gewoon ‘on the job’, door te dóén. Er waren altijd collega’s om mee te sparren. En nog steeds: als ik een keer ergens tegenaan loop of ik heb gewoon een vraag, dan hoef ik het maar in de appgroep te delen en er is altijd wel iemand die aanbiedt om even te bellen en te sparren. Dat zit echt in de cultuur van P5COM: elkaar helpen en beter maken, dat geeft zoveel energie.”

Diante Stremmelaar, Consultant, P5COM

Uitzoomen en leren

Juist door de traineeconstructie leerde Diante ook op een andere manier. “Eén dag in de week werd vrijgemaakt voor ontwikkeling, bijvoorbeeld met interne- en externe trainingen. Dat gaf me de gelegenheid om uit te zoomen, terug te blikken en vooruit te kijken. Hierdoor werd ik me bewust van mijn leerproces. En dat past precies bij wie ik ben. Ik wil namelijk groeien en ontwikkelen.”

Na het traineeship is het leren voor Diante niet opgehouden. “Ik krijg de vrijheid om me verder te ontwikkelen. Ik ben nu een coachingstraject gestart om nog meer te leren over bepaalde onderwerpen. Op welke manieren je allemaal kunt escaleren bijvoorbeeld, of hoe je beladen thema’s kunt bespreken.”

Diantes rol in projecten groeide mee met haar ontwikkeling. “Ik heb meer verantwoordelijkheden gekregen en ben als zelfstandig projectleider gaan werken. Collega’s komen nu ook bij mij om te sparren. En ik merk sowieso dat ik meer impact kan hebben. Dat je op één dag aan de ene kant letterlijk naast een planner of een verzorgende zit om te helpen een verandering door te voeren, en dat je tegelijkertijd bezig bent met de grote lijn van het hoofdproject. Ik zit met bestuurders om tafel, koppel de voortgang terug en bespreek knelpunten en oplossingen met hen.”

Zorgen dat het werkt

Het leukste aan de werkwijze van P5COM vindt Diante dat het niet ophoudt bij het leveren van een advies.

“Je kijkt juist mee in de praktijk: hoe landt het advies, en hoe kunnen wij helpen om te zorgen dat het ook echt geïmplementeerd wordt? Ik coach teamleiders en leidinggevenden zodat zij hun team toe kunnen rusten voor een nieuwe aanpak. Of het nu gaat om een nieuwe manier van roosteren of een andere manier van multidisciplinaire overleggen voeren. Als die dingen goed gaan, heeft dat direct impact op de dagelijkse werkzaamheden en resultaten.”

Ook de onderwerpen waarmee Diante aan de slag is, zijn divers. “Bij de ene organisatie ben ik bezig met plannen, en bij de andere met de kwaliteit van begeleiding van cliënten. Het zijn allemaal vraagstukken die aan elkaar raken, uiteindelijk gaat het om de best mogelijke zorg, gegeven door mensen die plezier hebben in hun werk, en waar een gezonde vergoeding tegenover staat.”

“Ik heb een ontzettend groot hart voor de zorg, ik beweeg mij graag in deze sector. Eerst dacht ik eraan om dokter te worden, of onderzoeker om zo van grote betekenis te zijn voor individuen of groepen mensen. Nu heb ik een manier gevonden waarmee ik impact maak in de zorg door organisaties te helpen. Dat vind ik heel tof.”

Diante voelt zich thuis bij P5COM: “We zijn een warm kleinschalig bedrijf. Ik had daar niet per se op voorgeselecteerd, maar ik merk dat ik dat wel echt heel leuk vind. Je kent alle collega’s bij naam, het maakt niet uit wie je tegenkomt, je kunt met iedereen een praatje maken.”

“Daarbij komt dat P5COM een professionele organisatie is. We denken goed na over hoe we ons profileren, en over hoe we onszelf verder kunnen verbeteren. Zodat we ook steeds grotere meerwaarde voor onze klanten kunnen bieden.”