Coralie Huijgen doet bij iQibt wat ze het allerleukste vindt

23 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van een studie farmaceutische wetenschappen aan de VU naar SAP-consultant bij iQibt. Coralie Huijgen heeft een diverse start van haar loopbaan achter de rug, maar doet nu wat ze écht leuk vindt. “Functioneel gezien zet ik SAP-programmatuur neer bij klanten. Dit doe ik zowel voor het beheer als in een project. De diversiteit daarin is heel fijn.”

Je weet pas zeker of je iets leuk vindt wanneer je het doet. Deze les leerde Coralie Huijgen al vroeg in haar carrière. Tijdens een stage ziet ze in dat de farmaceutische wetenschappen toch niets voor haar zijn.

“Mijn dagen zagen er allemaal hetzelfde uit”, vertelt ze. “Ik stond in het lab en daarna zat ik achter de computer. Ondanks dat het interessant was, maakte het me niet gelukkig.”

Coralie Huijgen, SAP Consultant, iQibt

Ze besluit een andere richting op te gaan en kiest voor de IT-recruitment. “Om er daar vervolgens ook weer achter te komen dat het niets voor mij is”, zegt ze met een glimlach.

Als financieel adviseur belandt Coralie in 2017 bij de ING. “Uit dit werk haalde ik veel voldoening. Er waren doorgroeimogelijkheden en daardoor heb ik verschillende rollen mogen uitvoeren zoals private banking.”

Door een reorganisatie stopt Coralie bij de ING. Een mooie aanleiding om eens te onderzoeken wat ze nou écht leuk vindt.

Oubollig?

Data-analyse lijkt haar wel wat. Ze besluit zich daarin te verdiepen en volgt een omscholingstraject bij Make IT Work. “Daar was een werkgeversmarkt waarbij iQibt ook aangesloten was. Wat zij doen maakte me enthousiast. Ik besloot met hen in zee te gaan.”

Over dat besluit dacht ze eerst wel goed na. “In eerste instantie wilde ik me niet bezighouden met SAP. Voorheen werd dit namelijk als oubollige en saaie software neergezet. Dit is nu compleet anders!”

Door open minded in het avontuur te stappen, heeft Coralie tot op de dag van vandaag geen spijt. “Wat mij over de streep trok om voor iQibt te kiezen, was de manier waarop zij nieuwe mensen opleiden. Ik vond het fijn dat ik gelijk met een senior op pad kon om te leren van het proces. Afkijken en nadoen is iets wat voor mij werkt.”

“Daardoor had ik het werk binnen no-time onder de knie”, vertelt ze enthousiast. “En een oubollig systeem? Dat is het zeker niet!”

Samen naar het beste eindresultaat

Als junior SAP-consultant werkt Coralie inmiddels alweer precies een jaar bij iQibt. “Functioneel gezien zet ik SAP-programmatuur neer bij klanten. Zo mocht ik al werken voor de provincie Flevoland en het Financieel Diensten Centrum van de overheid.”

“Momenteel ben ik werkzaam bij de provincie Utrecht. Hierbij bekijken we het systeem en ga je samen met de klant na of er wensen of verbeterpunten zijn. Het stukje maatwerk voor de klant vind ik hierbij heel leuk. Samen zorg je voor het beste eindresultaat.”

Coralie doet nu wat ze het allerleukste vindt. “Daar ben ik blij mee. Ook geeft iQibt me de ruimte om te ontdekken waar ik de meeste uitdaging uit haal. Zo ben ik aan het onderzoeken of ik het softwarebeheer of de projecten interessanter vind. Hierin ben ik zelf ook kritisch.”

Dit kan allemaal dankzij de fijne werkomgeving die iQibt aanbiedt, geeft ze tot slot mee: “Iedereen is behulpzaam en staat voor je klaar als je vragen hebt.”