Martine Atzema keert terug naar Hospitality Group als partner

16 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Martine Atzema is terug op het oude nest. Zo’n acht jaar na het adviesbureau te hebben verlaten, keert ze nu naar Hospitality Group terug als partner.

In haar nieuwe rol wordt Martine Atzema verantwoordelijk voor de praktijk ‘Workplace Strategy & Design’ bij Hospitality Group. Vanuit dit expertisegebied helpt Hospitality Group opdrachtgevers met het creëren van de ideale werk-, leer- en verblijfsomgeving voor medewerkers.

“We ontwerpen omgevingen die organisaties helpen het beste uit hun teams en mensen te halen. Gezondheid, duurzaamheid en hybride manieren van werken zijn hierin een belangrijk vertrekpunt voor onze dienstverlening”, zegt Atzema.

Martine Atzema, Partner, Hospitality Group

Atzema leidt een team van circa vijftien professionals en neemt het stokje over van Rick Steinmann, die de praktijk jarenlang onder zijn hoede had en als workplace expert verbonden blijft aan Hospitality Group.

De Workplace Strategy & Design-praktijk werkt voor uiteenlopende organisaties, van corporates tot middelgrote bedrijven en familieberijven. Atzema heeft de taak gekregen om de praktijk verder op de kaart te zetten en de expertisegebieden uit te bouwen.

“Met Martine verbinden we een ervaren workplace professional met een aansprekend netwerk aan onze organisatie. Haar uitgebreide kennis en ervaring en haar managerial skills zijn een belangrijke aanvulling voor ons bureau en partnerteam. En we zijn er natuurlijk trots op dat ze na acht jaar opnieuw voor onze organisatie kiest”, laat John Dommerholt weten, directeur van Hospitality Group.

Uitgebreid trackrecord

In haar eerste periode bij Hospitality Group (2008-2016), werkte Atzema aan tal van opdrachten op het gebied van workplace design, facility management, hospitality en huisvesting. Ze maakte in 2016 vervolgens de overstap naar ProRail, waar ze meest recentelijk de rol van Afdelingsmanager Human Facility Management heeft vervuld. In die hoedanigheid gaf ze leiding aan de people-kant van de facilitaire activiteiten.

Samen met haar team (circa 60 FTE) realiseerde zij een optimale, inclusieve werkomgeving en alle daarbij behorende services op alle locatie in Nederland, variërend van monumentaal tot modern. ProRail heeft op dit vlak de afgelopen jaren flinke stappen gezet, en in 2022 leidde dit voor Atzema zelfs tot een nominatie voor de vakprijs ‘Workplacemanager of the Year’.

Atzema eindigde uiteindelijk als vijfde, en werd door de jury geroemd voor de manier waarop ze de mens centraal zet binnen facility management. “Ze werkt integraal, is sterk in verbinding en zorgt dat het team als geheel kan presteren. Mooi is hoe zij workplace management, facilitair en primair proces aan elkaar verbindt.”

“Ik ben nu terug bij een voor mij vertrouwde werkgever, met een visie waarin ik heilig geloof: ‘Creating better places’. Met een team van consultants ga ik werkplek- en serviceconcepten ontwikkelen voor diverse opdrachtgevers”, blikt Atzema enthousiast vooruit.