Metabolic en Cognizant worden partners op het gebied van ESG

10 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cognizant heeft een samenwerking afgesloten met het Amsterdamse Metabolic, een adviesbureau en ecosysteem dat zich volledig toelegt op een duurzamere wereld.

De twee partijen bundelen de krachten op het gebied van environmental, social en governance (ESG). Samen willen ze gezamenlijke klanten ondersteunen met het “verminderen van hun uitstoot, en het verbeteren van hun ecologische en sociale impact in de hele waardeketen.”

Metabolic specialiseert zich hierbij op advisering en impactmetingen. Cognizant brengt een uitgebreid arsenaal aan ESG-diensten mee naar de krachtenbundeling, van consultancy en technologie tot solutions en allianties met cloudpartners.

Metabolic en Cognizant worden partners op het gebied van ESG

Eva Gladek, oprichter en CEO van Metabolic, zegt dat Cognizant een belangrijke dimensie toevoegt aan de dienstverlening van Metabolic. “De technologische kennis en kunde van Cognizant helpt onze klanten bij het omzetten van duurzaamheidsambities in betekenisvolle acties, ondersteund door workflow- en automatiseringsstrategieën, datastructurering en digitale monitoring, cloudfundamenten, en platforms voor het delen van gegevens.”

Bewezen methode 

Het partnership bouwt voort op enkele succesvolle pilots. Zo ontwikkelden Cognizant en Metabolic in 2022 een datagedreven duurzaamheidsplan voor een wereldwijd voedingsmiddelen- en drankenbedrijf. Door middel van dit plan konden de duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf sneller worden gerealiseerd.

Het project resulteerde in een uitgebreide emissiebasislijn en een uitvoerbare routekaart voor continue emissiereductie. Dankzij bijna real-time gegevensupdates via interactieve en gepersonaliseerde dashboards en een overzicht van de meest kosteneffectieve emissiereductie-initiatieven, kon de klant sneller stappen zetten naar een koolstofvrije organisatie.

“Onze klanten worden door deze samenwerking nog beter begeleid bij het opstellen van een stappenplan om koolstofvrij te worden, circulaire bedrijfsmodellen te implementeren, en een geïntegreerde ESG-datastrategie te ontwikkelen”, aldus Gladek.

Opdrachtgevers waar Metabolic voor werkt zijn onder meer ABN Amro, C&A, Danone, FrieslandCampina, Philips, en Vitens. Vanuit Amsterdam voert het bureau wereldwijd projecten uit.

Manoj Mathew, de Global Lead for Sustainability van het beursgenoteerde Cognizant, zegt over de samenwerking in ons land: “Deze samenwerking richt zich op het in kaart brengen van duurzaamheid via een gezamenlijke kennishub die gebruik maakt van datagedreven duurzaamheidsplanning, uitgebreide baselines en actiegericht trajectontwerp.”