Goodzo helpt FME bij transformatie binnen IT-afdeling

09 februari 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Enkele jaren terug nam FME het strategische besluit om de switch te maken van inhouse IT naar outsourced IT. Een keuze waar veel bij kwam kijken. Een partner waarop FME in deze transitie kon bouwen, was Goodzo, dat naast het overnemen van het IT- support en -beheer ook hielp bij de cloudmigratie.

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie en heeft zo’n 2.200 leden, bestaande uit technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals, die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof.

Al sinds 2020 is FME klant van Goodzo, een IT-consultancy die organisaties adviseert (met een focus op 5 sectoren: industrie, overheid, bouw, financiële sector, onderwijs) over digitalisering en die ondersteunt bij de uitvoering van IT-projecten. Daarbij denkt het bureau ook mee in oplossingen vanuit een ‘trusted advisor’-rol.
Goodzo helpt FME bij transformatie binnen IT-afdelingFME was destijds opzoek naar een partner op het gebied van hun IT-omgeving en dienstverlening en kwam uit bij het adviesbureau uit Zoetermeer. Goodzo heeft een langdurige samenwerking opgesteld, met als doel FME te ontzorgen en te ondersteunen ten aanzien van hun IT-support, beheer, projectmanagement en security. 

Van eigen beheer naar een regie-organisatie

Terugblikkend op het traject, laat Steven van Bemmel, Manager ICT en Market & Data Analytics bij FME weten: “Het was nogal een transitie, om van inhouse IT naar outsourced IT te gaan”, vertelt hij. In de afgelopen jaren heeft hij zijn afdeling zien veranderen: van een afdeling waar alles op het gebied van ICT in eigen beheer was, naar de huidige regie-organisatie die het inmiddels is.

Concreet nam Goodzo bij FME de gehele support (telefonisch en onsite) uit handen, evenals het serverbeheer. Daarnaast is de complete IT-omgeving van FME gemigreerd naar de cloud (Bijvoorbeeld: Azure beheer). Tot slot nam Goodzo ook het securitybeleid voor zijn rekening.

“Goodzo levert uiteindelijk een betere IT dienstverlening dan dat wij zelf zouden kunnen doen”, aldus een tevreden Van Bemmel: “De kennis die ze hebben is uitgebreid, zowel voor oplossingen op servicegebied als Cloud migraties en serverbeheer.”

Persoonlijke benadering

Wat Goodzo volgens Van Bemmel “direct onderscheidend” maakte vanaf dag een, was de “persoonlijke benadering” van de IT-consultants van Goodzo. “Zij zijn altijd bereid om een stapje extra te zetten, dat is voor ons heel erg belangrijk.”

En hoewel de medewerkers van FME in de nieuwe situatie niet zoals voorheen fysiek kunnen binnenstappen bij hun eigen inhouse IT-collega’s, zijn ze zeer te spreken over de nieuwe situatie en de ondersteuning die zij nu vanuit Goodzo krijgen. Bijvoorbeeld ten aanzien van de nieuwe servicedesk, die, zo legt Van Bemmel uit, door medewerkers geprezen wordt vanwege diens “goede bereikbaarheid, klantvriendelijkheid en oplossingsgerichtheid.”

 “Goodzo levert uiteindelijk een betere IT dienstverlening dan dat wij zelf zouden kunnen doen”

Van Bemmel: “Door de klantgerichtheid en de rust die hun consultants uitstralen, geven ze vertrouwen aan de eindgebruiker”. Speelpenning voegt toe: “Dat vinden we ook heel erg belangrijk. Zorgen dat problemen worden opgelost en dat de eindgebruiker geholpen is. Helpen waar je kunt.”

Alvorens de stap naar IT-outsourcing werd gezet, werkte FME in de oude situatie nog vooral met servers op locatie. Eind vorig jaar begeleidde Goodzo de migratie van de on-premise-servers naar de Cloud -- van de inventarisatie tot de uitfasering.” 

“Als je naar de Cloud migreert, heb je te maken met meer partijen”, legt Van Bemmel uit, die aangeeft zeer te spreken te zijn over de verkregen ondersteuning vanuit Goodzo. “Zij hebben het gehele leveranciersmanagement opgepakt, Er staan nu nog een paar servers on premise, die door Goodzo worden beheerd.”

“Maar Goodzo komt ook uit zichzelf met waardevolle suggesties om ook die servers naar de Cloud te migreren.” 

Meer tevreden mensen

De bredere outsourcingtransitie die FME samen met Goodzo heeft ondergaan, heeft de ondernemersorganisatie niet alleen kostenbesparingen opgeleverd, maar heeft bovendien gezorgd voor “meer tevreden mensen”, benadrukt Van Bemmel. “Bij FME werken mensen met hele hoge verwachtingen, maar Goodzo voldoet daar keer op keer aan. De consultants zijn goed bereikbaar en transparant in hun verwachtingen.”

Over de geslaagde samenwerking zegt Speelpenning tot slot: “Bij zowel Goodzo als FME zijn we ervan doordrongen dat we in een continu verbeterproces zitten. FME vraagt veel van ons, maar heeft hun zaken zelf ook erg goed op orde. Dat is waarom dit zo'n waardevol partnership is.”

Van Bemmel rondt af: “We zoeken altijd naar een manier om te blijven verbeteren. Dat is wat een samenwerking als deze zo waardevol maakt.”