Boer & Croon benoemt Gwendolyn Rutten tot chief operations officer

02 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft Gwendolyn Rutten aangetrokken als nieuwe chief operations officer.

Met de komst van Rutten haalt Boer & Croon een doorgewinterde bestuurder en interim manager in huis. Rutten kan bogen op ruim dertig jaar aan ervaring, onder meer opgedaan bij vooraanstaande bedrijven als Apple, Heineken, Politieacademie, ROC Doetinchem en Capgemini, waar ze verschillende directie- en managementfuncties heeft vervuld.

Haar loopbaan geeft ze nu een vervolg bij managementbureau Boer & Croon, vooral bekend in de markt door zijn netwerk van ervaren interim bestuurders en managers. De Amsterdamse onderneming heeft daarnaast een snelgroeiende consultancy en executive search praktijk.Gwendolyn Rutten, COO, Boer & Croon

De goede reputatie is al op zich al reden genoeg voor Rutten om te kiezen voor Boer & Croon en haar nieuwe rol, waarin volgens Rutten al haar “kennis en ervaring samenkomt” en waar ze nu “mijn waarde in de volle breedte kan toevoegen”.  

Bovendien keert Rutten in haar nieuwe functie met veel plezier als het ware “terug in het oude metier van zakelijke dienstverlening, consultancy en klantvragen”. Een omgeving waarbinnen Rutten graag opereert en waarin ze zich bij voorkeur toelegt op “vraagstukken waardoor ik zelf ook blijf groeien”.

“Het meest interessant vind ik trajecten die gaan over de disbalans in de driehoek beheersing/controle, ondernemerschap en zorg voor mensen. Het vinden van de juiste balans is cruciaal om succesvol te kunnen zijn”, licht Rutten toe.

Crisis bedwingen

De afgelopen jaren lag de focus van Rutten op een ingrijpend en complex transitievraagstuk. Zo’n drie jaar was ze als Business Unit Manager actief voor de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Daar droeg ze vanuit haar rol bij aan het bedwingen van een ontstane crisis, grotendeels als gevolg van de coronapandemie.

“De crisis zorgde daar namelijk voor veel ledenverlies en clubs die omvielen. Tegelijkertijd hadden we te maken met de gymsportcrisis door grensoverschrijdend gedrag”, vertelt Rutten.

Rutten legt uit hoe er (op basis van een kritisch rapport) enkele tientallen aanbevelingen binnen de KNGU omgezet dienden te worden. “Dat gaf veel druk op de organisatie, die vol in de spotlights stond. Je moesten niet alleen de medewerkers aan boord houden, maar ook balanceren tussen de dagelijkse werkzaamheden en de bijkomende uitdagingen in een zeer complex speelveld.”

Binnen dat speelveld kon Rutten van grote waarde zijn. Tevreden blikt ze terug: “Dat is ons gelukt met een groot en goed in elkaar stekend programma met een toezichthoudende commissie. Door de aanbevelingen onder te brengen als resultaten van verschillende projecten, kwamen we uit de crisis als een sterkere organisatie.”

Nog meer onderscheidend

Als chief operations officer bij Boer & Croon wil Rutten de goede reputatie van het bureau de komende periode verder doortrekken. “De professionals bij Boer & Croon hebben een grote inhoudelijke drive en een resultaatgerichte mentaliteit. Dat vraagt om een goede bedding in een organisatie die dat maximaal ondersteunt. Dat wil ik bewaken.”

“Voor henzelf, maar ook om als Boer & Croon nog meer onderscheidend te kunnen zijn en meer positie te pakken.”