Atos voltooit IT beheer van Olympische Spelen 2012

16 augustus 2012 Consultancy.nl

Londen 2012 gaat de geschiedenis in als één van de meest interactieve Olympische Spelen ooit. Meer mensen dan ooit tevoren, ruim 4 miljard, bekeken de verschillende wedstrijden via diverse kanalen, waaronder TV, online en social media. Atos, wereldwijd IT-partner van de Olympische Spelen, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succesvolle beheer van de IT-systemen van de Spelen.

Live streaming
Londen 2012 waren de eerste Olympische Spelen in de geschiedenis waarbij sprake was van live streaming van elke minuut van wedstrijden. Doordat het adviesbureau in staat was om de beelden zo goed als real-time beschikbaar te stellen aan nieuwszenders, konden verslaggevers rechtstreeks vanuit hun eigen land commentaar leveren, zonder de noodzaak ter plekke in het stadion aanwezig te zijn.

IOC voorzitter Jacques Rogge tevreden
“Met de ondersteuning van Atos waren we in staat een antwoord te geven op de behoefte van toeschouwers de Spelen real-time te volgen via verschillende kanalen. Het team van business technology-specialisten is er in geslaagd de belangrijkste componenten van de end-to-end IT-systemen te ontwerpen, bouwen en beheren en ervoor te zorgen dat de wedstrijdresultaten door meer mensen dan ooit gelezen en bekeken konden worden”, benadrukt Jacques Rogge, Voorzitter van het Internationale Olympische Comité (IOC). “Atos is het brein achter het management van de IT-systemen van de Olympische Spelen en heeft consistent op tijd en binnen budget geleverd. Ik zie er naar uit om tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi 2014 en de Olympische Zomerspelen in Rio 2016 opnieuw met Atos samen te werken.”

Atos ‘trots’ aldus wereldwijde CEO
“In onze hoedanigheid van leidende systeemintegrator, projectmanager en operations manager voor kritische IT-systemen was Atos verantwoordelijk voor belangrijke IT-systemen van de Olympische Spelen. Ik ben er zeer trots op te kunnen zeggen dat ons team erin geslaagd is het beheer van alle IT-systemen geruisloos te laten verlopen. Dat hebben zij gedaan op een wijze die al onze verwachtingen overtreft”, vertelt Thierry Breton, Bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “De manier waarop mensen tijdens deze Spelen met elkaar in verbinding stonden via hun tv, mobiele apparatuur, social media en internet maken Londen 2012 tot de meest interactieve Spelen aller tijden. We zijn trots op de rol die we hebben gespeeld tijdens het evenement dat een enorm succes is geworden voor het IOC, LOCOG en de voltallige Olympische familie.”

Nieuws