Team Eiffel haalt voormalig tophockeyster Minke Booij aan boord

17 januari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Team Eiffel heeft zijn team versterkt met Minke Booij, een voormalig tophockeyster met meer dan 200 interlands achter haar naam.

Het in Arnhem gevestigde Team Eiffel is met ruim 2.000 werknemers een van ’s lands grootste partijen op het gebied van consultancy, projectuitvoering en interimdiensten. De groep bedient de markt vanuit acht verschillende ondernemingen, die ieder hun eigen expertise en positionering kennen.

In haar nieuwe rol als Directeur Topsport wordt Booij verantwoordelijk voor alle partnerships van Team Eiffel in de sportwereld en voor de groep talentcoaches binnen het bureau.

Minke Booij, Directeur Topsport, Eiffel

Team Eiffel is al jaren nauw verbonden met topsport. Verschillende sporticonen hebben zich in het verleden verbonden aan de zakelijke dienstverlener, daarnaast zet Team Eiffel zich via zijn talentcoach-programma in voor sporters. Dit maakt dat het bureau ook een populaire bestemming is voor (oud)topsporters, want ook binnen de muren van zijn kantoor in Arnhem lopen tal van topsporters rond als adviseur, interimmer of projectmanager.

“Minke is precies de persoon die onze band met topsport naar een hoger niveau kan tillen”, zegt Karima van Zadelhoff-Charrat, Chief People Officer bij Team Eiffel. “Ze is een echte persoonlijkheid in de sport, die deuren opent voor partnerships en gesprekken met sporters kan voeren die we aan ons willen binden.”

Booij geldt als een van de iconen in de Nederlandse hockeywereld. Ze droeg het oranjetenue maar liefst 227 keer, en scoorde gedurende deze periode 37 doelpunten. Booij won drie Olympische medailles (waaronder goud in 2008), in totaal won ze met de Nederlandse hockeydames dertien mondiale medailles en in 2006 werd zij verkozen tot ‘World Hockey Player of the Year’.

Verder neemt ze uitgebreide bedrijfservaring mee naar Team Eiffel. Van 2015 tot 2017 was Booij Manager Voetbalvrouwen bij de KNVB, daarna werd zij Directeur van stichting Spieren voor Spieren. “Ze heeft dus aangetoond dat ze op een professionele wijze organisaties kan leiden”, zegt Van Zadelhoff-Charrat.

Talentcoaches

Bij Team Eiffel lopen momenteel zeventien talentcoaches rond. Zij komen uit de sportwereld en zijn stuk voor stuk wereldtoppers in hun eigen sport. Onder meer Pieter van den Hoogenband, Harry Lavreysen, Churandy Martina, Nouchka Fontijn, Kiran Badloe en Jeroen Otter hebben zich verbonden als talentcoach.

“Genoeg bedrijven sponsoren een topsporter, dat is op zich al bijzonder. Maar wij gaan verder, we werken met ze sámen”, zegt Imen Laroussi, Directeur Marketing & Communicatie bij Team Eiffel. “Onze Talentcoaches leren de consultants van Team Eiffel lessen uit de topsport, met collectieve en individuele inspiratiesessies op mentaliteit, talentontwikkeling en soms ook fysieke skills.”

“Mooi om te zien is dat het ook andersom geldt: de topsporters kunnen ook van ónze mensen leren.”

Voor Booij is het de combinatie van de topsport-omgeving met haar bestuurlijke rol die haar voor Team Eiffel hebben doen kiezen. “Ik vind het enorm interessant om aan de slag te gaan op het kruispunt van beide werelden.”

De acht ondernemingen van Team Eiffel zijn: Eiffel, DPA, Fagro, ConQuaestor, Palladio, Balance, TASK, en YOBZ.