Sparke & Keane naar 100 medewerkers met overname We4people

13 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sparke & Keane, een adviesbureau uit Brabant, heeft zijn team uitgebouwd naar zo’n 100 medewerkers door de overname van We4people, een financieel detacheerder uit Limburg.

Lars Deneer, oprichter en algemeen directeur van Sparke & Keane, dat deze stap al langer op het wensenlijstje stond van het bedrijf. “Naast Brabant is Limburg altijd al een interessante markt voor ons geweest. We geloven dat je pas echt van waarde voor klanten kunt zijn als je onderdeel bent van hun ecosysteem.”

Met de overname van We4people krijgt Sparke & Keane beschikking over een team van ruim 20 professionals in Maastricht. Sparke & Keane telt zelf rond de 80 professionals, die werkzaam zijn vanuit het kantoor in Eindhoven.

Sparke & Keane naar 100 medewerker met overname We4people

Sparke & Keane werd in 2010 opgericht als detacheerder gericht op het domein finance & control (oorspronkelijk als Fin). De afgelopen twaalf jaar is het bureau uitgegroeid tot een advies- en interimclub die klanten ondersteunt op het gebied van: consulting, project & programmamanagement, finance & control en digitale transformatie.

Het in 2008 opgerichte We4people versterkt de praktijk finance & control. Tot medio dit jaar zal het nog onder zijn eigen merknaam opereren, waarna het vervolgens zal worden uitgefaseerd.

“Onze klanten zullen profiteren van de bredere dienstverlening van Sparke & Keane. Hetzelfde geldt voor onze medewerkers. Samen zijn ze onderdeel van een consultancybureau met stevige groeiambities, waarbij de beste dienstverlening voor klanten en aandacht voor de ontwikkeling van het talent van medewerkers altijd het uitgangspunt is”, aldus Guy Vroemen, oprichter en managing partner van we4people.

Deneer: “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de mensen van we4people en het grote netwerk dat ze hebben in Limburg. We zien veel synergie in de dienstverlening. En nog veel belangrijker, ook qua cultuur is er een match.”

De deal komt op een moment dat er in de markt voor finance advisering en detachering sprake is van een flinke consolidatieslag. Vorig jaar sloten bijvoorbeeld intermediair Vijzelaar en Quinnoah Consulting zich aan bij grotere branchegenoten.